Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μυστήριο με το πενταπλό φονικό στο Αγρίνιο

Με την ίδια καραμπίνα χτυπήθηκαν οι πέντε νέοι, οι τρεις δέχτηκαν και χαριστικές βολές

Eurokinissi

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το πρωτοφανές φονικό στα Καλύβια Αγρινίου, όπου το βράδυ του Σαββάτου, πέντε νέοι άνδρες, αδέλφια και ξαδέλφια που είχαν βγει για κυνήγι, βρέθηκαν νεκροί, χτυπημένοι από καραμπίνα. Το γεγονός ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία και σε αποστάσεις μέχρι και 70 μέτρα η μεγαλύτερη, ενώ - όπως έδειξε η βαλλιστική έρευνα - και οι πέντε χτυπήθηκαν από την ίδια καραμπίνα, περιπλέκει τα πράγματα και αφήνει πολλά ερωτήματα για τον ή τους δράστες, αλλά και για τα κίνητρά τους.

Οι πέντε συγγενείς και συγκεκριμένα οι αδελφοί Βασίλειος και Χρήστος Νικολόπουλος (23 και 21 ετών αντίστοιχα) και τα ξαδέλφια τους Λάμπρος Αντρέσσας (33 ετών), Ηλίας Πίπας (33 ετών) και Αλέξιος Νικολόπουλος (17 ετών) βρέθηκαν νεκροί στις 9.10 το βράδυ του Σαββάτου στην ερημική τοποθεσία Στάικα. Στις 5 το απόγευμα, ο 17χρονος επικοινώνησε μέσω κινητού με τον πατέρα του χωρίς όμως να μιλήσει. Στις 8.50 το βράδυ, ο πατέρας ενημέρωσε την Αστυνομία καθώς ήδη είχε σκοτεινιάσει και έλειπαν για περίπου έξι ώρες. Τρεις εκ των θυμάτων, βρέθηκαν κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ οι άλλοι δύο ήταν πιο μακριά.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, που εξέτασε τις σορούς των πέντε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όλοι τους έχουν δεχτεί σκάγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ οι τρεις δέχτηκαν και χαριστικές βολές, ο ένας εξ επαφής και οι άλλοι δύο από απόσταση άνω των δύο μέτρων.

Στην περιοχή βρέθηκαν 19 κάλυκες και η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι οι 12 προέρχονται από το ίδιο όπλο, ενώ οι υπόλοιποι επτά συνδέονται με τα όπλα των θυμάτων. Από τα «θετικά» ευρήματα είναι ένα εκμαγείο από πατημασιά μπότας καθώς και κηλίδες αίματος.

Οσα βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος, δε βοηθούν στο να ξεκαθαριστεί αν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των θυμάτων και του δράστη ή των δραστών καθώς στο σημείο είχαν βρεθεί νωρίτερα για να κυνηγήσουν.

Το ενδεχόμενο να είναι ένας ο δράστης της πενταπλής δολοφονίας, εξετάζεται περισσότερο από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση. Τα άλλα ενδεχόμενα που εξετάζονται σχετικά με τη δολοφονία είναι η συμπλοκή με άλλους κυνηγούς, η αντεκδίκηση καθώς και να βρέθηκαν μπροστά σε παράνομη συναλλαγή. Αστυνομικοί έλεγαν ότι αν είχαν έρθει τυχαία αντιμέτωποι με εγκληματίες, δε θα είχαν βληθεί με κυνηγετικό όπλο, ενώ θα είχαν προλάβει να αντιδράσουν. Η ώρα (κοντά στο σούρουπο), ο τόπος (ερημική τοποθεσία) και τα παραπάνω από δύο βλήματα στο κάθε θύμα, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι η δολοφονική επίθεση ήταν σχεδιασμένη.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις φίλων και συγγενών των άτυχων ανδρών, οι τελευταίοι δεν είχαν προσωπικές διαφορές. Ομως, μία κατάθεση πως στο παρελθόν ένας κτηνοτρόφος της περιοχής είχε απειλήσει κυνηγούς, που είχαν στήσει «καρτέρι» στην περιοχή, επειδή τρόμαζαν τα ζώα του, ήταν αρκετή για να προσαχθεί αυτός, η γυναίκα του και ο γιος του και να εξεταστούν μέχρι αργά χτες το βράδυ. Ωστόσο, αρκετοί έχουν περάσει από την Ασφάλεια Αγρινίου προκειμένου να καταθέσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ