Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πυκνή ομίχλη σκεπάζει τον κάμπο

Του Αντρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Αντρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Ανάμεσα σ' αυτόν που κυνηγά μια μπεκάτσα και τη στρατιωτική μηχανή που λιώνει λαούς, υπάρχει μια τεράστια διαφορά.

Κάτω από άλλες συνθήκες, θα μιλούσαμε σήμερα για το «χρήσιμο», κατά τον Σωμερίτη, ΝΑΤΟ, τη ραγδαία μετεξέλιξή του σε παγκόσμιο χωροφύλακα, για να διασφαλιστεί η καταλήστευση - ανάμεσα σε άλλα - των ενεργειακών πόρων της Γης από μια χούφτα μονοπώλια. Ελλείψει θέματος, άντε να ασχολούμασταν με τον «αφεδρώνα» της Πανδώρας του ΒΗΜΑτος, έτσι για να ευθυμήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία από τη μητρόπολη του καπιταλισμού, που δείχνουν το 0,01% των πλουσίων να αυξάνει το «εισόδημά» του κατά 112% μέσα σε 15 χρόνια, περίοδο κατά την οποία το 90% των νοικοκυριών είδαν το μέσο πραγματικό εισόδημά τους να αυξάνεται μόνο κατά 2%, αυτό θα ήταν ένα θέμα συζήτησης.

Ετσι, δίπλα δίπλα με την ιστορία της 62χρονης, που έκλεψε ένα πορτοφόλι και παρακαλούσε τον δικαστή να τη στείλει φυλακή για να έχει σπίτι και φαΐ!

Τώρα, όμως; Τι κουβέντα να ανοίξεις, έτσι που πλημμυρίζουν εξάστηλα και οθόνες με κυνηγούς κεφαλών;

Πέντε άνθρωποι, που πήγαν να σκοτώσουν μπεκάτσες, σκοτώθηκαν, λέει, από έναν τσοπάνη που ήθελε να προφυλάξει τις προβατίνες του, που έκοβαν το γάλα τους από τους πυροβολισμούς των κυνηγών. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Θύτης και θύματα, θύματα όλοι του ίδιου αξιακού μοντέλου. Για το οποίο δε θα μιλήσουμε, καθώς ήδη μετά τους δημοσιογράφους ανέλαβαν οι εγκληματολόγοι.

Ασχετο: Διακρίνατε μια κάποια θλίψη στους Τραγγουνάκηδες, που όχι μόνο πιάστηκε έτσι στα γρήγορα ο τσοπάνης πριν τιναχτεί στα ύψη η ακροαματικότητα, αλλά, ακόμα χειρότερα, δεν πήραν ακόμα τα κουμπούρια οι συγγενείς των θυμάτων; Πάνω που είχαν αρχίσει να διακινούνται ως αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες και κάτι γαργαλιστικά σενάρια πάνω από τα ανοιχτά μνήματα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ