Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Βήμα προσέγγισης των λαών Ελλάδας - Βιετνάμ

Με επίσκεψη στη Βουλή και συνάντηση με τον Γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Τραγάκη συνεχίστηκε χτες το πρόγραμμα των επαφών και συναντήσεων της αντιπροσωπείας του φιλειρηνικού κινήματος του Σοσιαλιστικού Βιετνάμ, με επικεφαλής τη θρυλική μορφή του λαϊκού κινήματος της χώρας Νγκουέν Τι Μπινχ (Nguyen Thi Binh), σήμερα μέλος του προεδρείου της Βιετναμέζικης Επιτροπής για Ειρήνη και Ανάπτυξη, η οποία συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρα και την βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και όπως δήλωσε μετά ο Γ. Τραγάκης ήταν τιμή και τύχη «να μας επισκεφθεί μια μεγάλη προσωπικότητα από το Βιετνάμ, η οποία είναι γνωστή για τους αγώνες που έχει δώσει. Είναι επίσης γνωστή η πολιτική της σταδιοδρομία και ο ρόλος που διαδραματίζει και για τη διεθνή ειρήνη αλλά και στα κινήματα ειρήνης».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και σε θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αναβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις με το Βιετνάμ, ιδρύοντας πρεσβεία στο Ανόι. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα εισηγηθεί τη δημιουργία ομάδας φιλίας των δύο κοινοβουλίων.

Η Νγκουέν Τι Μπινχ ευχαρίστησε τον Γ. Τραγάκη για τη συνάντηση και επιβεβαίωσε ότι σε διπλωματικό επίπεδο συμφωνήθηκε το άνοιγμα πρεσβείας της Ελλάδας στο Ανόι, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Από την πλευρά της, η Βέρα Νικολαΐδου τόνισε ότι το κίνημα ειρήνης αντιστέκεται και αναπτύσσεται και βοηθάει στην πράξη για τη φιλία των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ