Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΙΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η ΑΤΕ τον βγάζει στο σφυρί

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Δημοκρατικής Κίνησης» του Δήμου Ν. Καζαντζάκη

Στο σφυρί βγάζει η Αγροτική Τράπεζα την περιουσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Παρασκιών, του Δήμου Καζαντζάκη Ν. Ηρακλείου, σύμφωνα με το πρόγραμμα πλειστηριασμού που κοινοποίησε τις προηγούμενες μέρες.

Στον πλειστηριασμό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Γενάρη του 2007, σύμφωνα με την κοινοποίηση, θα βγουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού, λόγω της μη έγκαιρης εξόφλησης δανείου, ύψους 112 εκατ. δρχ., το οποίο είχε δοθεί στο Συνεταιρισμό Αγίων Παρασκιών το 1990 με σκοπό την κατασκευή γεωτρήσεων. Η απόφαση αυτή έχει αναστατώσει όλους τους αγρότες και κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους φορείς που δηλώνουν αποφασισμένοι να σταματήσουν την υλοποίησή της.

Με ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Δημοκρατική Κίνηση Ν. Καζαντζάκη», με επικεφαλής και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο τον Γιώργο Σταματάκη, τονίζει ότι οι γεωτρήσεις και η αποθήκη του Συνεταιρισμού Αγίων Παρασκιών είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δε θα περάσει στα χέρια των ιδιωτών, καλώντας, ταυτόχρονα, τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη μέρα που θα γίνεται ο πλειστηριασμός.

Στην ανακοίνωση καταδικάζεται η ενέργεια της τράπεζας και υπογραμμίζεται ότι η απόφασή της αυτή φανερώνει πως η λειτουργία των τραπεζών, όπως η ΑΤΕ, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οδηγεί στη μετατροπή τους από εργαλεία στήριξης της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας σε εργαλεία για τη διάλυσή τους. Ακολούθως τίθενται τα εξής ερωτήματα: «Πώς είναι δυνατόν σήμερα το κράτος να χαρίζει χρέη σε ποδοσφαιρικές ομάδες (ΠΑΕ), να αφήνει τους μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες με τεράστιες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία στο απυρόβλητο; Να μειώνει τη φορολογία τους, κάνοντάς τους ακόμα πλουσιότερους, αφήνοντας τον αγροτικό τομέα και τις αγροτικές υποδομές βορά στα δόντια τους;». Η απάντηση είναι καθαρή, σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Το πέρασμα της αγροτικής γης και παραγωγής σε λίγα χέρια».

«Η ΕΕ θέλει να μειώσει το ποσοστό των αγροτών κάτω από το 5%, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μεγαλοκτηματίες και τους διάφορους αετονύχηδες να εξαγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί την αγροτική γη», σημειώνεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει, επισημαίνοντας: Η απόφαση της ΑΤΕ συμπληρώνει, εντάσσεται πλήρως στην παραπάνω πολιτική κατεύθυνση και αποτελεί ουσιαστικό μοχλό του κεφαλαίου για τη διάλυση των συνεταιρισμών. Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η περιουσία του Συνεταιρισμού είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δε θα περάσει στα χέρια ιδιωτών: «Η απάντηση του λαού μας απέναντι στις τράπεζες που παρανομούν καθημερινά με τα πανωτόκια και τις υπέρογκες κρατήσεις και εισφορές, πρέπει να είναι ο μαζικός αγώνας μέσα από τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ