Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Από την προεκλογική συγκέντρωση του Ου. Τσάβες στο Τρουχίγιο

Associated Press

Από την προεκλογική συγκέντρωση του Ου. Τσάβες στο Τρουχίγιο
ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής έπεσε και η αγωνία αρχίζει να κορυφώνεται. Οχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένων των σχεδίων ανατροπής μέσω μιας «πολύχρωμης» επανάστασης, ή, καλύτερα, ενός «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος».

Τα σχολεία έχουν κλείσει, προκειμένου να προετοιμαστούν για την εκλογική διαδικασία, ενώ η διοίκηση των Ενιαίων Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων - CUFAN (οι Ενοπλες Δυνάμεις και οι Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας) βρίσκεται επί ποδός πολέμου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενων ταραχών, το Republica Plan. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του CUFAN, στρατηγό Ουιλφρέντο Σίλβα, η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων μέχρι και τη λήξη της διενέργειας των εκλογών αποτελεί κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και το CUFAN απλώς είναι έτοιμο να δράσει, προκειμένου να μη διαταραχτεί η εκλογική διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνίας Γουίλιαμ Λάρα τόνισε ότι υπάρχουν πολλές εκδοχές του σχεδίου αποσταθεροποίησης. Ανάμεσα σε αυτές και η έκδοση πρόωρων αποτελεσμάτων πριν την ανακοίνωση είτε των έξιτ πολ είτε των επίσημων αποτελεσμάτων, προκειμένου να δημιουργηθεί μία πλασματική εικόνα, ώστε να κληθεί... ο «λαός να καταγγείλει τη νοθεία».

Ισως μία από τις εκδοχές είναι και η δολοφονία του υποψήφιου της αντιπολίτευσης, Μανουέλ Ροσάλες. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την είδηση που ήρθε αργά χθες, όπου, σύμφωνα με το ΑΡ, ο Πρόεδρος Ούγο Τσάβες δήλωσε ότι «οι αρχές απέτρεψαν τη δολοφονία του υποψήφιου της αντιπολίτευσης από ελεύθερο σκοπευτή». Οποιοσδήποτε μπορεί να φανταστεί τι θα γινόταν εάν τρεις μέρες πριν τις εκλογές δολοφονούνταν ο Ροσάλες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ