Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΧΑΚΑ - ΜΕΞΙΚΟ
Συνέλαβαν τα ηγετικά στελέχη του ΑΡΡΟ

ΟΑΧΑΚΑ.--

Στη σύλληψη ηγετικών στελεχών της Λαϊκής Συνέλευσης της Οαχάκα» (ΑΡΡΟ) προχώρησαν τη Δευτέρα το βράδυ οι ομοσπονδιακές δυνάμεις... Οι συνθήκες της σύλληψής τους είναι ενδεικτικές της κατασταλτικής πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος, Φελίπε Καλντερόν, στο δρόμο που είχε ανοίξει ο προκάτοχός του, Βινσέντε Φοξ.

Ο ηγέτης του ΑΡΡΟ, Φλάβιο Σόσα Βιγιαβένσιο, ο αδελφός του Οράσιο, ο Ιγνάσιο Γκαρσία Μαλδονάδο και ο Μαρσελίνο Κοάτσε Βεράνο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη συνάντηση που είχαν με τους απεσταλμένους της προεδρίας στην πρωτεύουσα, ώστε να «υπάρξει διάλογος για διέξοδο από την κρίση»... Ουσιαστικά οι ομοσπονδιακές δυνάμεις (PFP), που έχουν εισβάλλει στην Οαχάκα ήδη από τις 29 Οκτώβρη, εφάρμοσαν τα εντάλματα σύλληψης τα οποία έχουν εκδοθεί από τις Αρχές και από τον πρώην πρόεδρο Βινσέντε Φοξ!

«Υπάρχουν 220 κρατούμενοι, 60 εξαφανισμένοι και ήδη 142 που τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες και έχουν μεταφερθεί σε άλλες φυλακές», δήλωσε ο Χεσούς Λόπες Ροντρίγκες, στέλεχος του ΑΡΡΟ, σύμφωνα με το «Telesur». Μάλιστα δημοσίευμα του Σαββατοκύριακου της εφημερίδας «La Jornada» αναφέρει ότι οι ποινές που έχουν αποδοθεί σε συνοπτικές δίκες χωρίς νομική εκπροσώπηση των «κατηγορουμένων» κυμαίνονται από 7 έως 50 έτη κάθειρξης, εξαιτίας «ανυπόστατων κατηγοριών που ξεκινούν από κλοπές και φτάνουν ως την τρομοκρατία».

Παρά όμως το βρώμικο πόλεμο κατά του λαϊκού κινήματος, που κρατά ζωντανή την εξέγερση πάνω από έξι μήνες και αυτής της ιδιότυπης χούντας που έχει επιβληθεί, το ΑΡΡΟ ανακοίνωσε νέο γύρο κινητοποιήσεων στις 10 Δεκέμβρη με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, την αποπομπή του κυβερνήτη Ουλίσες Ρουίς και την αποχώρηση των PFP.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ