Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΟΥΣ 118 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟ 2006
Τα εγκλήματα δεν έχουν τελειωμό

Δυο ακόμα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» έγιναν γνωστά χτες

Αλλοι δύο εργάτες πλήρωσαν με τη ζωή τους την εργοδοτική ασυδοσία ανεβάζοντας στους 118 τους νεκρούς της εργατικής τάξης από τις αρχές του 2006, σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία.

Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη στην περιοχή της Εκάλης ο 39χρονος Ουκρανός εργάτης Βασίλ Γκουσουλιάκ του Νικολάου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο καθώς έβγαινε από φρεάτιο όπου εκτελούσε εργασίες. Ο Βασίλ Γκουσουλιάκ δούλευε για λογαριασμό της εταιρείας «Μηχανική» του Εμφιετζόγλου και το θανατηφόρο δηλώθηκε από την εργοδοσία δύο μέρες μετά. Το δεύτερο έγκλημα έγινε προχτές Πέμπτη σε οικοδομή του Αγ. Δημητρίου (Παπάγου και Ερατοσθένους 68). Νεκρός είναι ο Γιώργος Σκαρώνης, 60 ετών, ελαιοχρωματιστής, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας, πέφτοντας από τον 5ο όροφο.

Οπως εξάλλου αποκαλύφθηκε χτες, πριν από ένα περίπου μήνα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και τον αυχένα ο Βαγγέλης Κύρκου, αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή του ΟΑΚΑ σε πολυώροφο κτίριο της κοινοπραξίας Λάμπρου - Κουτσούγερας, όταν υποχώρησε το έδαφος κάτω από πρέσα του μπετόν και ο βραχίονας τον χτύπησε στο κεφάλι. Αλλά και στο Ρέθυμνο το πρωί της Πέμπτης, ένας 25χρονος οικοδόμος αλβανικής υπηκοότητας, που εργαζόταν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην οδό Κουρητών, κόντεψε να χάσει τη ζωή του όταν πήχη αλουμινίου που κρατούσε στα χέρια του ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ και υπέστη ηλεκτροπληξία.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε αμέσως από τους συναδέλφους του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Τελικά, μέχρι και χτες το βράδυ ο νεαρός οικοδόμος συνέχιζε να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και τους πρώτους ελέγχους που έγιναν στον τόπο του ατυχήματος δεν είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ