Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να φτάσει ηχηρό το μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο

Στους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «ΛΑΒΙΦΑΡΜ» μίλησε χτες ο Γ. Μαυρίκος, στα πλαίσια των καθημερινών περιοδειών του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία στη «ΛΑΒΙΦΑΡΜ»
Από τη χτεσινή περιοδεία στη «ΛΑΒΙΦΑΡΜ»
«Τόσα χρόνια τώρα παρακολουθούμε τα κέρδη των επιχειρήσεων ν' αυξάνονται, αλλά οι μισθοί να μειώνονται, η ανεργία ν' ανεβαίνει... Ποιος μπορεί να ζει με μισθό 650, 700 ή 800 ευρώ;..». Να πάρουν την επόμενη Τετάρτη τη δική τους θέση στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, δίπλα στους υπόλοιπους εργάτες του κλάδου και της τάξης τους, κάλεσε τους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «ΛΑΒΙΦΑΡΜ» ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο των καθημερινών περιοδειών ενόψει της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, αντιπροσωπεία του κλαδικού συνδικάτου και της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με εργαζόμενους την ώρα του διαλείμματος, στο εστιατόριο του εργοστασίου.

«Καμία απεργία δε γίνεται για το "θεαθήναι". Μας αφορά όλους... Δε μας απασχολεί δηλαδή το αν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα πάνε απ' τα 65 στα 67;..», πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ. Και κατέληξε: «Αν η συμμετοχή μας στην απεργία είναι μαζική, θα είναι ηχηρό το μήνυμα για την κυβέρνηση και τους βιομήχανους. Αλλιώς θα πούνε "μπορεί να δυσφορούν οι εργαζόμενοι, αλλά αντέχει η πλάτη τους". Τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν κι άλλο, τα μεροκάματα θα μειώνονται, τα κέρδη τους θα αυξάνονται...».

Αναγκαία η κλιμάκωση

«Τις μετρούν τις αντιδράσεις μας, συνάδελφοι...», τόνισε η Ζωή Σώκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο. Και υπογραμμίζοντας ότι η πάλη δε σταματά τη μέρα της απεργίας, σημείωσε: «Εχουμε μπροστά μας τη μάχη της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η Ομοσπονδία έχει στείλει προτάσεις στα σωματεία. Πρέπει όμως όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουμε...».

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ πήρε και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού. Τις επόμενες μέρες, το πρόγραμμα των εξορμήσεων στην Αθήνα διαμορφώνεται ως εξής: Σήμερα η Επιτροπή Νέων Οικοδόμων θα περιοδεύσει στα μεγάλα εργοτάξια και το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών στο Euromedica. Τη Δευτέρα, περιοδείες θα γίνουν σε «Notos Home», «Φωκά» (Ερμού και Σταδίου), Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου, «Ευρωσεκιούριτι», Γενικό Λογιστήριο, ΟΔΔΥ, υπουργείο Βιομηχανίας, Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Η Επιτροπή Νέων Οικοδόμων θα περιοδεύσει στην πιάτσα των οικοδόμων πίσω απ' τη Βαρβάκειο αγορά και το απόγευμα στη Σιβιτανίδειο. Το σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, στην «Teleperformance». Την Τρίτη, στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού και της Αγ. Μάρκου.

Στη Θεσσαλονίκη

Να συμμετέχουν μαζικά με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Επίσης με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση μαζί με το ΠΑΜΕ, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους και στη νέα ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει. Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έχουν ανακοινώσει και οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΣΑ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Συκεών.

Στη Θεσσαλία

Κάλεσμα καθολικής συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις της Θεσσαλίας. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις πρωτεύουσες και των τεσσάρων νομών. Στη Λάρισα το απεργιακό ραντεβού του ΠΑΜΕ ορίστηκε για τις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Για την καλύτερη οργάνωση και την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, καθημερινά, κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων περιοδεύουν σε εργοστάσια κι άλλους χώρους δουλιάς προκειμένου να φτάσει το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής παντού. Στα απεργιακά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία, αναμένεται να δώσουν αγωνιστικό «παρών» και οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που έγινε στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ