Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Παλλαϊκό κίνημα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

Με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Την υπερώριμη ανάγκη για την ανάπτυξη ενός παλλαϊκού κινήματος για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, απαλλαγμένου απ' την επιχειρηματική δραστηριότητα, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν, επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του Κόμματος. Στην αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ μετείχαν ο Στάθης Τσούκαλος, πρόεδρος, Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος και ο Παναγιώτης Κοντολέων, Γενικός Γραμματέας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Αναμφισβήτητα, για άλλη μια φορά, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Θεωρούμε, όμως, ότι σήμερα έχει υπερωριμάσει η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό κίνημα - και εδώ πρέπει να παίξει ρόλο το κίνημα των εργαζομένων στα νοσοκομεία - για μια ουσιαστικά και πραγματικά δημόσια Υγεία χωρίς τη συνύπαρξή της με κάθε μορφή ιδιωτικής δραστηριότητας. Χτυπάνε πάρα πολλές καμπάνες, όπως η εξαγγελία ότι θα ιδρυθεί ιδιωτική ιατρική σχολή από τον "Ιατρικό Ομιλο Αθηνών" του κ. Αποστολόπουλου. Είναι η αρχή μιας διαδρομής που θα δείξει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας τείνει να μετατραπεί σε ένα υποκατάστημα των ασφαλιστικών εταιρειών, των επιχειρηματιών. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στις δικές μας δυνάμεις, αλλά πάνω απ' όλα έχουμε εμπιστοσύνη στο ότι ο λαός θα βάλει φραγμό σ' αυτή την εξέλιξη. Τουλάχιστον, αν δεν μπορούμε άμεσα να την ανατρέψουμε, να τους δυσκολέψουμε».

Από την πλευρά του, ο Στάθης Τσούκαλος δήλωσε: «Κεντρικό αίτημα της ΕΙΝΑΠ, εδώ και χρόνια, είναι ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο θα παρέχει σε όλους τους πολίτες της χώρας δωρεάν περίθαλψη, ισότιμη και ποιοτική. Θα 'λεγα ότι το κοινοβουλευτικό τουλάχιστον κόμμα, που κατ' εξοχήν υποστηρίζει με μεγαλύτερη έμφαση αυτόν τον κεντρικό στόχο μας, είναι το ΚΚΕ. Ετσι, ήρθαμε να ζητήσουμε τη στήριξη απ' την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος κ. Παπαρήγα στην προσπάθεια που κάνουμε να ευαισθητοποιήσουμε την Πολιτεία να αναγάγει τα θέματα του δημόσιου συστήματος Υγείας σε κεντρική πολιτική προτεραιότητα, ώστε να τα χρηματοδοτήσει περισσότερο και σωστά, ώστε να εξυπηρετηθεί ο στόχος τον οποίο έχουμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα της στιγμής, όπως να δοθούν οι αξιοπρεπείς αμοιβές στους νοσοκομειακούς γιατρούς, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά κενά και ανάγκες ακόμα μεγαλύτερες απ' τα κενά, να εξασφαλιστεί ένα ανθρώπινο ωράριο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και μια προβλεπόμενη απαρχής οργανωμένη εξέλιξη των γιατρών στο σύστημα, ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα, που βιώνουμε - όσο κι αν ακούγεται από κάποιους τραβηγμένος αυτός ο όρος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ