Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Απολογισμός» του ΚΘΒΕ

«Παρά τις χρόνιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε προχωρούμε παράλληλα με διαρθρωτικές αλλαγές για την πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του μεγάλου αυτού οργανισμού», τόνισε χτες σε συνέντευξη Τύπου για τον καλλιτεχνικό απολογισμό της θεατρικής περιόδου 2005-2006 του ΚΘΒΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Νικήτας Τσακίρογλου. Πρόσθεσε ότι δεν επιτεύχθηκε ακόμη η εξίσωση της επιχορήγησης του ΚΘΒΕ με εκείνη του Εθνικού Θεάτρου. Είπε ότι αυτή τη θεατρική περίοδο δόθηκαν 856 παραστάσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των θεατών και οι εισπράξεις κινήθηκαν περίπου στα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Οσον αφορά στο έλλειμμα του ΚΘΒΕ, αυτό μειώθηκε κατά 52% στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, σύμφωνα με τον απολογισμό της διοίκησης του θεάτρου, ενώ οι συνολικές εισπράξεις της περιόδου 2005-2006 ανήλθαν στα 2.308.498,63 ευρώ.

«Ηδη ολοκληρώνεται η δημιουργία μονάδας τεκμηρίωσης -ψηφιοποίησης για τη διαχείριση, τεκμηρίωση και προβολή των θεατρικών πηγών του ΚΘΒΕ, τρίχρονου προγραμματισμού έργο, που πραγματοποιήθηκε σε πέντε μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ