Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΑΤ
Βάζουν μπουρλότο στις συντάξεις

Σύσκεψη από τα ταξικά σωματεία την άλλη Πέμπτη

Να μειώσει τις ήδη χαμηλές συντάξεις - κύριες και επικουρικές - των ναυτεργατών επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ! Αυτό αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του ΝΑΤ που έγινε προχτές, όπου επιχειρήθηκε με πειρατικό τρόπο να περάσει θέμα που προέβλεπε ότι από το 2007 οι συντάξεις δε θα υπολογίζονται, όπως σήμερα, με βάση το 70% του βασικού μισθού που καθορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ακτοπλοΐας, αλλά θα ρυθμίζονται πλέον από την εισοδηματική πολιτική!

Το θέμα αυτό με παρέμβαση των ναυτεργατών και των διοικήσεων των ναυτεργατικών ενώσεων της ΠΕΜΕΝ, του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) διαγράφηκε από την ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου του ΝΑΤ, όμως οι ναυτεργάτες και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Στα πλαίσια αυτά την Πέμπτη 27 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί διοργανώνουν σύσκεψη όπου θα καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι τρεις ναυτεργατικές ενώσεις σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο που σχεδιάζεται η μείωση των συντάξεων, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του ΥΕΝ χαρίζει τις ασφαλιστικές εισφορές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ και ταυτόχρονα διώχνει από τα καράβια τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τους αντικαθιστά με φθηνούς ανασφάλιστους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, «έρμαια στα χέρια των δουλεμπόρων, για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ