Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Μαύρες γιορτές για χιλιάδες εργαζόμενους

Σε εξέλιξη αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα, καθώς παραμένει αβέβαιο και το μέλλον τους στη δουλιά

Σε τραγική κατάσταση συνεχίζουν να βρίσκονται περίπου 2.000 εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις των όμορων δήμων Ανω Λιοσίων, Μενιδίου και Ζεφυρίου, ενώ αβέβαιο παραμένει και το εργασιακό τους μέλλον. Απλήρωτοι από τέσσερις μέχρι και έξι μήνες ετοιμάζονται να κάνουν γιορτές με καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων. Η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει καθώς εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν την κοροϊδία από τους νυν δημάρχους που δεν επανεκλέχτηκαν και στους τρεις δήμους και τώρα σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Αλλά και από τους νεοεκλεγμένους, που αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για το μέλλον των εργαζόμενων.

Στα Ανω Λιόσια οι καταλήψεις στο δημαρχείο και σε όλα τα δημοτικά κτίρια ξεκίνησαν και πάλι την περασμένη βδομάδα και θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου από τους περίπου 600 εργαζόμενους. Η νυν δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ δεν τήρησε ούτε καν την υπόσχεση για καταβολή ενός μισθού και του δώρου και δηλώνει πλέον «πλήρη αδυναμία» για την καταβολή χρημάτων.

Στην ίδια μορφή πάλης όδευαν την περασμένη Δευτέρα και οι περίπου 1.300 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων του Δήμου Μενιδίου, που είδαν να μην τους καταβάλλεται και εκεί ένας μισθός και το δώρο όπως τους είχαν υποσχεθεί. Η δημοτική αρχή της ΝΔ κατάφερε να εκτονώσει προς το παρόν την κατάσταση, υποσχόμενη και πάλι στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι θα πληρώσει μέχρι την Πέμπτη.

Στον αντίποδα, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ΠΑΣΥΜ Βασίλης Τοπαλιανίδης και Θάνος Τραβασάρος κατήγγειλαν ότι το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας αρμοδιότητες χωρίς πόρους μετατρέποντας τους δήμους σε επιχειρήσεις. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά από την κυβέρνηση τα δεδουλευμένα τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά κυρίως την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σε αποχή από την εργασία τους έχουν προχωρήσει εδώ και δύο εβδομάδες και οι περίπου 70 εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Ζεφυρίου, καθώς παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής της ΝΔ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ