Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδήλωσαν τα δίκαια αιτήματά τους

Πικετοφορία χτες στους δρόμους της πόλης

Από τη χτεσινή πικετοφορία
Από τη χτεσινή πικετοφορία
«Ανθρώπινες συντάξεις ζητούν τα γηρατειά. Να ζούμε με τη σύνταξη και όχι με ζητιανιά». Τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών τους διαδήλωσαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι της Αθήνας, με μια μαζική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, μετά από κάλεσμα των συνεργαζομένων Ομοσπονδιών των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και διασχίζοντας τις οδούς Αθηνάς και Ευριπίδου, οι συνταξιούχοι βγήκαν στην πλατεία Κοραή και από εκεί στην Πανεπιστημίου για να καταλήξουν στην Ομόνοια. Καθ' όλη τη διάρκεια της πικετοφορίας φώναζαν συνθήματα όπως: «Θέλουμε αυξήσεις πραγματικές και όχι ανατιμήσεις καθημερινές», «Η πλουτοκρατία τα θέλει όλα δικά της, γι' αυτήν φροντίζουν Κωστάκης και Γιωργάκης», «Τα χρόνια και αν περάσαν δε γέρασε η καρδιά, εμείς θ' αγωνιστούμε σαν να είμαστε παιδιά».

Στο τέλος της πικετοφορίας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου κάλεσε τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται για την Παιδεία.

  • Μνημείο αντεργατικού, αντικοινωνικού και αντισυνταξιουχικού κατασκευάσματος χαρακτηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2007, με υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό. Η Συντονιστική Επιτροπή στο υπόμνημά της καταθέτει τα αιτήματα των συνταξιούχων και απαιτεί την άμεση ικανοποίησή τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ