Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε χτες ότι αεροσκάφη του βομβάρδισαν θέσεις και ένα όχημα των Ταλιμπάν, σκοτώνοντας έναν «αριθμό» μαχητών της οργάνωσης, τον οποίο δε διευκρίνισε. Η πρώτη επίθεση έγινε στην Παντζαουί και η δεύτερη σε άλλη περιοχή της Κανταχάρ. Οι βομβαρδισμοί σημειώνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης με κωδική ονομασία «Συγκέντρωση Γερακιών».

Στο μεταξύ, άγνωστοι, που φέρονται να ανήκουν στις τάξεις των Ταλιμπάν, αποκεφάλισαν έναν άνδρα και μαχαίρωσαν άλλον έναν, σε μια «προειδοποίηση» προς τους χωρικούς να μη δίνουν πληροφορίες για τη δράση τους στις κατοχικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέισον του Πακιστάν, οι Ταλιμπάν σχεδιάζουν να ανακαταλάβουν πλήρως το Αφγανιστάν έως το 2010, αποδιώχνοντας τις κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η λεγόμενη «κυβέρνηση» του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Πακιστανό «πράκτορα της ISI», που κατονόμασε ως Σαγιέντ Ακμπαρ, ο οποίος φέρεται να δρούσε, σύμφωνα με την Καμπούλ, ως «σύνδεσμος» με την αλ Κάιντα. Ο «πρόεδρος» του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι είπε ότι ο άνδρας μετέφερε έγγραφα που αποδεικνύουν την «καταστροφική δράση» της ISI στο Αφγανιστάν.

Από το Ισλαμαμπάντ, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Χουρσίντ Κασούρι διέψευσε ότι η χώρα του διαδραματίζει ρόλο στην «επιδείνωση της κατάστασης» ασφαλείας στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ