Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με κενά ακόμα τα σχολεία

Τρεις και πλέον μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα σε σχολεία κυρίως ΤΕΕ και ΕΠΑΛ, επιδεινώνοντας τους όρους φοίτησης για τους μαθητές και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Για πολλά ακάλυπτα λειτουργικά κενά σε ΤΕΕ και ΕΠΑΛ κάνει λόγο η Ενωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών και σημειώνει: «Από ενημέρωση που έχουμε από πολλές ΕΛΜΕ και παραρτήματα ΕΤΕ, έχουν ήδη σπάσει κενά αναπληρωτών και κλήθηκαν και καλούνται ωρομίσθιοι (π.χ. στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στη Β΄ και Γ΄ Αθήνας, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Εύβοια κ.ά.) και ταυτόχρονα δόθηκαν - δίνονται εκατοντάδες ώρες σε υπερωριακή απασχόληση μόνιμων εκπαιδευτικών».

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Ν. Κυκλάδων, τρεις μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων στο νομό υπάρχουν ακόμα 10 πλήρη κενά σε διδακτικό προσωπικό, ενώ πολλοί καθηγητές απασχολούνται υπερωριακά για την κάλυψη ωρών διδασκαλίας. Τα κενά που καταγράφουν αφορούν ειδικότητες φιλολόγων, μηχανολόγων, οχημάτων, οικονομίας - διοίκησης, πλοιάρχων, φυσιοθεραπείας, κομμωτικής.

Στην άλλη πλευρά της Ελλάδας, στην Ηγουμενίτσα, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα ζητώντας την κάλυψη των κενών. Οπως καταγγέλλουν σε επιστολή τους, στις 12/12/2006 έλειπαν ένας μηχανολόγος, ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας οχημάτων, δύο νοσηλευτικής και ένας κομμωτικής τέχνης.

  • Η καθυστέρηση στο διορισμό εκπαιδευτικών είναι και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ν. Αχαΐας. Σε ψήφισμά της, η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας σημειώνει ότι «τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε σε απεριόριστο βαθμό η ωρομίσθια σχέση του μη μόνιμου προσωπικού, όταν και σε όποιο βαθμό αυτοί τοποθετούνται» και κάνει λόγο για σοβαρό κτιριακό πρόβλημα στο σχολείο. Τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Πάτρας είχαν αποτελέσει το αντικείμενο Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ