Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Και οι μαθητές στον αγώνα για το άρθρο 16

Παρά το εορταστικό κλίμα, σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν και οι μαθητές, που δηλώνουν ότι και αυτοί στις 10 Γενάρη θα βρίσκονται στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουν πως «δε θα περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 16». Στην τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας όμως αποφάσισαν και μια σειρά δραστηριότητες για μέχρι τότε. Συγκεκριμένα:

- Την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη, οι μαθητές θα «τα ψάλουν» με τα αγωνιστικά τους κάλαντα, στη 1.00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

- Το Σάββατο 23 Δεκέμβρη, στις 5.00 το απόγευμα, διοργανώνουν εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας. Θα προβληθεί η ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα», για την οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με το σκηνοθέτη της, Θοδωρή Μαραγκό. Θα ακολουθήσει συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα «Ασπονδοι» και «Echo», από τα Λύκεια Ηλιούπολης.

- Συντονίζονται με τους μαζικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο για κινητοποιήσεις, πικετοφορίες, «αποκλεισμούς» δήμων και συλλογή υπογραφών ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

- Την Τρίτη 9 Γενάρη, προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία.

- Την Τετάρτη 10 Γενάρη, κλείνουν τα σχολεία και διαδηλώνουν ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16.

Αντίστοιχα σε πολύμορφες πρωτοβουλίες με χρονικό ορίζοντα τις 10 Γενάρη αποφάσισαν να προχωρήσουν και οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ