Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

«Η Λοραζέλ και ο Γκλόνκιν συναντήθηκαν κι αγαπήθηκαν σε μια σπασμένη καπνοδόχο στην καρδιά της Γκρίζας Χώρας (...) Κι όταν δύο Ξωτικά αγαπιούνται, το ξέρουμε απ' τα πολύ παλιά χρόνια, αυτό που θέλουν πάνω απ' όλα είναι να κάνουν δώρα το ένα στο άλλο».

Εκείνος ήθελε να της χαρίσει τη μουσική, μία υπέροχη κρυστάλλινη μουσική βγαλμένη από την καρδιά του. Κι εκείνη ήθελε να του δώσει μία ζωγραφιά με όλα τα χρώματα του κόσμου και της ψυχής της. Ομως, τίποτε απ' αυτά δεν υπάρχει πια στην κατεστραμμένη Γκρίζα Χώρα τους.

Η αναζήτηση ήχων και χρωμάτων οδηγεί τα δύο Ξωτικά σ' ένα θαυμαστό ταξίδι στον υπέροχο, αλλά και γεμάτο κινδύνους Εξω Κόσμο. Στο δρόμο τους συναντούν διάφορα παράξενα πλάσματα, μέχρι που φτάνουν στον εφιαλτικό πύργο του Ορλάχ του Τρομερού, όπου τους περιμένει μία απροσδόκητη έκπληξη.

Το βιβλίο «Εξω από την Γκρίζα Χώρα» του Δημήτρη Βανέλλη είναι ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο δράση, χρώματα και ποίηση, που απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και εφήβους. Με σύγχρονη γραφή, πρωτότυπη θεματολογία και πλοκή, το βιβλίο εντάσσεται σε ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα των «Ελληνικών Γραμμάτων» με τίτλους αμιγώς λογοτεχνικούς, που στόχο έχουν να εισαγάγουν τους εφήβους στην ενήλικη λογοτεχνία. Η προσεγμένη και απόλυτα ταιριαστή με το κείμενο εικονογράφηση του βιβλίου, ανήκει στην Ντανιέλα Σταματιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ