Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Συνεχίζουν τον πολύμορφο αγώνα για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Με το βλέμμα στραμμένο στις 10 του Γενάρη, οπότε και θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση.

Για τις 10 του Γενάρη προγραμματίζεται μαζικό παλλαϊκό συλλαλητήριο, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και γενικότερα την πολιτική ιδιωτικοποίησης της Παιδείας που προωθούν κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ, από δεκάδες μαζικούς φορείς. Ανάμεσά τους 12 εργατικά σωματεία και σύλλογοι, 6 φοιτητικοί και 4 σπουδαστικοί σύλλογοι, δεκάδες ενώσεις γονέων, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, που μετά από κοινή σύσκεψη διακινούν κείμενο υπογραφών ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο με κλειστά τα σχολεία έχει αποφασίσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, ενώ στις 8 του Γενάρη θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στα σχολεία. Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο με κλειστές σχολές καλούν τα πανελλαδικά συντονιστικά αγώνα φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Νέος γύρος γενικών συνελεύσεων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ προγραμματίζεται για τις 8 και 9 Γενάρη.

Για τις 10 Γενάρη, επίσης, έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΠΟΣΔΕΠ. Σήμερα, η ΠΟΣΔΕΠ απεργεί και προχωράει σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στη Βουλή, αντιδρώντας στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας.

Συνεχίζουν τον πολύμορφο αγώνα

Μαζικοί φορείς που κάνουν δική τους την υπόθεση της Παιδείας, διοργανώνουν και σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκέμβρη, πικετοφορίες στις γειτονιές:

  • Στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Πειραιά (πλ. Κοραή).
  • Στις 6.30 μ.μ. στον Κορυδαλλό, στη συμβολή των οδών Γεννηματά και Ταξιαρχών.
  • Στις 6.00 μ.μ. στο Κερατσίνι, στα Ταμπούρια (Βενιζέλου).

Τις πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, συνεχίζουν μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές.

Μέχρι τις 10 του Γενάρη, προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

  • Αύριο, Παρασκευή 22 Δεκέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές θα «ψάλλουν» τα δικά τους αγωνιστικά κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Το Σάββατο 23 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. φοιτητές και σπουδαστές θα κάνουν εξόρμηση - περιοδεία στη Βαρβάκειο Αγορά για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα παλλαϊκού αγώνα για την Παιδεία. Στις 12.00 το μεσημέρι διοργανώνουν εκδήλωση στον πεζόδρομο της Ερμού με μουσικό και θεατρικό δρώμενο. Στις 5.00 το απόγευμα, οι μαθητές διοργανώνουν εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας. Θα προβληθεί η ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα», για την οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη της, Θοδωρή Μαραγκό. Θα ακολουθήσει συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα «Ασπονδοι» και «Echo», από τα Λύκεια Ηλιούπολης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ