Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αντιδημοκρατικός κατήφορος

Οταν η αγανάκτηση από τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση γίνεται αγώνας για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά τα προβλήματα, η απάντηση από όσους τάσσονται στην υπηρεσία των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων είναι οι αυταρχικές μεθοδεύσεις και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος.

Σ' αυτό το πνεύμα, η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας στρέφεται ευθέως ενάντια στους αγώνες των σπουδαστών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, για σπουδές και πτυχία με αξία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας επέλεξε να απαντήσει στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των σπουδαστών και στην κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης από συλλόγους σπουδαστών - που απαιτούσαν να συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο του ΤΕΙ για να συζητήσει τα προβλήματά τους - με λοκ άουτ του ιδρύματος! Χαρακτηρίζει μάλιστα τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων σπουδαστών και των εξαμήνων, που προχώρησαν σε αυτές τις κινητοποιήσεις, «ολιγάριθμους φοιτητές».

Η διοίκηση του ΤΕΙ, με τη στάση της να ανοιγοκλείνει το ίδρυμα αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των σπουδαστών, αποσκοπεί στη συκοφάντηση του αγώνα των σπουδαστών και στην υπονόμευσή του, σε μια περίοδο μάλιστα που οι κινητοποιήσεις εντείνονται μπροστά και στη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να συγκαλύψει την αιτία που σπρώχνει τους σπουδαστές να βγαίνουν στους δρόμους, την πολιτική της υποβάθμισης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις ευθύνες της ίδιας της διοίκησης που ευθυγραμμίζεται με αυτή την πολιτική. Προσπαθεί μάλιστα να αποδώσει ευθύνες στους ίδιους τους σπουδαστές, ότι δήθεν με την κατάληψη δεν μπορούσε να πληρώσει τους έκτακτους καθηγητές και να αγοράσει εξοπλισμό και υλικά εκπαίδευσης. Εκείνο, βέβαια, που την «καίει» είναι ότι η κατάληψη μπλόκαρε την επιχειρηματική δραστηριότητα στο ΤΕΙ, κάτι που η ίδια η διοίκηση ομολογεί με τη φράση ότι υπήρξε «απώλεια κονδυλίων από προγράμματα έρευνας ΕΠΕΑΕΚ - ΕΤΠΑ»!

Τη μεθοδευμένη προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα των σπουδαστών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κ.Σ., καταδικάζοντας ταυτόχρονα ανάλογα φαινόμενα από μερίδα καθηγητών. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο διευθυντής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών αγνόησε την απόφαση του συλλόγου σπουδαστών για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 του Δεκέμβρη και άνοιξε τις γραμματείες, με αποτέλεσμα πολλοί σπουδαστές να χάσουν το μάθημα και να πάρουν και απουσία! Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει καθηγητή ότι «τόλμησε να σηκώσει χέρι σε σπουδάστρια μέλος της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., η οποία μαζί με πολλούς σπουδαστές υλοποιούσε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κλειστές σχολές τη μέρα της απεργίας».

«Την απαράδεκτη αντιδημοκρατική πρακτική που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας για να εμποδίσει, να συκοφαντήσει και να καταστείλει τελικά κινητοποιήσεις που οργανώνει το σπουδαστικό κίνημα», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΤΕΙ Αθήνας.

Με την ανακοίνωσή της καλεί τη διοίκηση του ΤΕΙ να «σταματήσει να επιστρατεύει αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες εξυπηρετούν μόνο την κυβερνητική πολιτική ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ο καθένας κρίνεται για τη στάση του μπροστά στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στον επερχόμενο νέο νόμο -πλαίσιο».

«ΚΑΛΟΥΜΕ - συνεχίζει η ανακοίνωση - όλους τους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας να καταδικάσουν αυτό τον αυταρχικό κατήφορο και να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην πολιτική ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που ιδιωτικοποιούν και υποβαθμίζουν την ανώτατη εκπαίδευση.

Το λαϊκό κίνημα μαζί με το φοιτητικό-σπουδαστικό, μπορούν να ορθώσουν ισχυρά εμπόδια στις αντιδραστικές αλλαγές και να διαμορφώσουν προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές υπέρ των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ