Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αναστάτωση για την εισβολή των πολυεθνικών

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους ΕΒΕ και τους εργαζόμενους της περιοχής εξέφρασε η ΝΕ Ιωαννίνων του Κόμματος

Την ολόπλευρη συμπαράσταση και στήριξη στο δίκαιο αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών-εμπόρων της πόλης των Ιωαννίνων να μη χορηγηθεί άδεια έγκρισης από το Νομαρχιακό Συμβούλιο (ΝΣ) για την κατασκευή πολυεθνικού εμπορικού κέντρου, έκτασης 46.000 τετραγωνικών μέτρων, η δημιουργία του οποίου θα έχει πολύμορφες και πολύπλευρες επιπτώσεις για την ευρύτερη κοινωνικοοικονομική ζωή της Ηπείρου, εξέφρασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αποστόλης Τασούλας, εκ μέρους της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Επισήμανε το οικονομικό πλήγμα και μαράζωμα που θα δεχτούν οι έμποροι, επαγγελματίες και οι φτωχοί αγρότες που δραστηριοποιούνται και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το εμπόριο από ενδεχόμενη έγκριση δημιουργίας αυτού του γιγαντιαίου κολοσσού, καθώς και την επιδείνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα πρέπει να απορρίψει αυτή την έγκριση διότι θα τσακίσει τα κόκαλα των λαϊκών οικογενειών στο νομό μας και σε όλη την Ηπειρο», σημείωσε, και κάλεσε τους επαγγελματοβιοτέχνες-εμπόρους, εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα σε κοινό αγώνα και πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προωθούν τη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων επιχειρηματικών ομίλων.

Από την πλευρά της ΝΑΣ ο νεοεκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Μεντής σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε το ΝΣ στη σημερινή του (χτεσινή) συνεδρίαση να καταψηφίσει αυτό το έκτρωμα δημιουργίας πολυεθνικού εμπορικού καταστήματος επισημαίνοντας: «Θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην αγορά των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μικρεμπόρων και των αυτοαπασχολουμένων αυξάνοντας την ανεργία στο νομό. Η φτώχεια θα αυξηθεί γιατί ο τζίρος και το κέρδος θα φύγουν από την περιοχή».

  • Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη ριζική του αντίθεση στη δημιουργία του εμπορικού κέντρου και ζητά από το ΝΣ να μην εγκρίνει την άδεια δημιουργίας του. Υπογραμμίζει τις συνέπειες που ήδη βιώνουν από την είσοδο των πολυεθνικών στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα (ελαστικά ωράρια, συρρίκνωση μισθών, αύξηση ανεργίας κ.ά.) και το λουκέτο που βάζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Η συνεχιζόμενη - και από τέτοιου μεγέθους πολυεθνικές εταιρείες -άλωση της περιοχής μας θα ισοπεδώσει κάθε έννοια εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος», σημειώνει. Το ταξικό σωματείο καταγγέλλει τη στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Δημήτρη Νάστου (ΠΑΣΚΕ), που ενέκρινε τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου καπηλευόμενος το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και εμφανίζοντας την προσωπική του θέση ως συλλογική, αλλά και τη στάση του νομάρχη, ο οποίος δε δίστασε ακόμη και μέσα στις γιορτές να συγκαλέσει ΝΣ για να δώσει την έγκρισή του στις απαιτήσεις των μεγαλοσυμφερόντων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ