Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ICON

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη Βουλή, μετά τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων και την ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, που αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων της τελευταίας δεκαετίας, προϋπολογισμό ενταγμένο στο συνολικό πρόγραμμα της ΝΔ, κύριος στόχος του οποίου είναι να αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενεχόμενη ...καινοτομία του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς είναι ότι υλοποιείται η δέσμευση που είχαν αναλάβει προεκλογικά τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, για γενναία μείωση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων. Αυτό, με δεδομένο ότι τα δημόσια έσοδα αναμένεται να αυξηθούν αισθητά, σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο. Ετσι, και μέσω των στόχων του προϋπολογισμού οι εργαζόμενοι θα δεχτούν ακόμα ένα πλήγμα, που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση της θέσης τους.

Στη Βουλή, όπως ήταν αναμενόμενο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποβοηθούμενοι και από τον ΣΥΝ, προσπάθησαν να περιορίσουν τη συζήτηση σε επιμέρους ζητήματα και χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο συγχωροχάρτι στην ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Στην αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα αποκάλυψαν την ταξική ουσία και τους στόχους της οικονομικής πολιτικής τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των μέχρι πρόσφατα κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο «Ρ» τη βδομάδα που μας πέρασε δημοσίευε καθημερινά ρεπορτάζ από τις συζητήσεις που έγιναν στο Κοινοβούλιο. Σήμερα, δημοσιεύουμε ολόκληρη την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία από το βήμα της Βουλής μίλησε για το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος και τόνισε πως ο αγώνας των κομμουνιστών και των εργαζομένων θα εντείνεται, μέχρι την οριστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ