Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Ληστεύουν με ... «πιστοποιητικό φερεγγυότητας»

Τρεις ασφαλιστικές εταιρείες δεν πήραν «πιστοποιητικό φερεγγυότητας» από το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στο σύνολο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ζωής και ζημιών για τη χρήση του 2005. Αυτό ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο, από τους ελέγχους προέκυψαν «ανοίγματα» ύψους 308,4 εκατ. ευρώ στις οικονομικές υποχρεώσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία για να χαρακτηρίζονται «φερέγγυες» οι ασφαλιστικές εταιρείες και να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα και με τις ευλογίες του νόμου να καταληστεύουν νομότυπα τους ασφαλισμένους πελάτες τους. Οι τρεις εταιρείες που δεν έλαβαν «πιστοποιητικό φερεγγυότητας» είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ, η LE MONDE του ίδιου ομίλου, και η LA VIE AEE Ζωής. Για τις παραπάνω εταιρείες εκκρεμεί η χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κάλυψη των αναγκαίων κεφαλαίων και αποθεματικών.

Ακόμη, επιβλήθηκε στην εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ η διακοπή του «αποταμιευτικού προγράμματος MEGA ASSET» δεκαετούς διάρκειας και επιβολή προστίμου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα έπρεπε να είναι επταετούς διάρκειας με εγγυημένη απόδοση 3,35% και όχι δεκαετούς με υποτιθέμενη εγγυημένη 6% όπως υποστήριζε η εταιρεία ...ότι εξασφάλιζε.

Τέλος, στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν δύο πράκτορες της εταιρείας ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΓΑ για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν παράνομα και ότι οι σχετικές άδειες που προσκόμισαν από το επιμελητήριο Αχαΐας ήταν πλαστές, ενώ ερευνάται τυχόν συνευθύνη της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ