Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας Προαστίων και Περιχώρων
Eurokinissi |
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ άλλων με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση μειώνει δραστικά τα τετραγωνικά μέτρα που απαιτούνταν αρχικά για την αδειοδότηση εγκαταστάσεων bake off, δηλαδή εγκαταστάσεων όπου θα ολοκληρώνεται το ψήσιμο κατεψυγμένης ζύμης. Ενώ στο αρχικό σχέδιο νόμου, που είχε δοθεί πριν από μήνες στη δημοσιότητα, προβλεπόταν ότι απαιτούνται 60 τετραγωνικά μέτρα, τελικά με το τελευταίο σχέδιο που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα μειώθηκαν στα 44 τ.μ. συμπεριλαμβανομένων των 12 τ.μ. που απαιτούνται ως ξεχωριστός χώρος για την πώληση των προϊόντων αυτών. Αξιοσημείωτο είναι, ακόμη, ότι, όπως ορίζεται με σχετική διάταξη, στο εξής στο όνομα της απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, για την αδειοδότηση αρτοποιητικών μονάδων θα απαιτείται μόνο μία άδεια που θα χορηγείται από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των νομαρχιών. Ο καθένας μπορεί να υποψιαστεί τι κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί κάτι τέτοιο, όταν λόγος γίνεται για μονάδες παρασκευής και διακίνησης τόσο ευαίσθητων προϊόντων, όπως είναι το ψωμί και οι ζύμες γενικότερα.
Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας Προαστίων Περιχώρων καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «είναι το μεγαλύτερο ρουσφέτι που κάνει η κυβέρνηση στους βιομήχανους και τα σούπερ μάρκετ», το χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» και ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να το αποσύρει.