Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι στο δρόμο

«Ολοι στους δρόμους στις 10 Γενάρη» καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, που θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια με τους μαθητές και στην πορεία στο Σύνταγμα και το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

  • Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος.
  • Να διακοπεί κάθε απόπειρα και διαδικασία για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (π.χ. Σχολή Ογκολογικής Χειρουργικής, πανεπιστήμιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, ακαδημία ΓΣΕΕ κλπ.).
  • Να αποσυρθεί ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  • Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για «αποκέντρωση» του σχολείου στους δήμους και τους χορηγούς, να καταργηθεί η ευέλικτη ζώνη και κάθε μέτρο διαφοροποίησης σχολείων και προγραμμάτων.
  • Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση.
  • Να αποσυρθούν τα νέα αντιπαιδαγωγικά βιβλία.
  • Ενιαίο Δωδεκάχρονο Βασικό Δημόσιο Υποχρεωτικό Σχολείο.
  • Ενιαία Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.

-- Η ΠΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές να δώσουν μαχητικό «παρών» στον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και όλα τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Καλεί όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα αν βρίσκονται στην αρχή ή το τέλος των σπουδών τους, να αγωνιστούν γιατί «οι συνέπειες δε θα έρθουν μετά από χρόνια, θα είναι άμεσες! Από την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει το ντόμινο της κατάργησης των δικαιωμάτων μας. Από τα βιβλία που θα τα πληρώνουμε, από τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και τη στροφή στη φτηνή κατάρτιση, από τα πτυχία που θα πάρουμε και θα είναι κουρελόχαρτα χωρίς αντίκρισμα. Θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η άθλια κατάσταση που έχουν φέρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους».

-- «Η μάχη αυτή είναι πρώτα απ' όλα υπόθεση της εργατικής τάξης, είναι μάχη όλων εκείνων που πληρώνουν πανάκριβα τη μόρφωση των παιδιών τους, για ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, που δεν εξασφαλίζει εργασιακή προοπτική, είναι μάχη όσων παλεύουν για Παιδεία που θα παρέχει πραγματική μόρφωση στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, όσων αντιμάχονται τον αντιεκπαιδευτικό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση με τις ευλογίες και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

-- Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην προσυγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 10 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στα Χαυτεία και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Σύνταγμα, αλλά και στην απογευματινή συγκέντρωση πάλι στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ., απευθύνει στους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΚΑ. Ενώ καταγγέλλοντας τη στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας, επισημαίνει ότι στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) η ΔΑΚΕ στήριξε την ουσία των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση και η θέση της ΠΑΣΚΕ για εθνικό διάλογο αποτελεί πάσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και κυρίως διευκολύνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση των αντιδραστικών του θέσεων για την Παιδεία.

-- Κάλεσμα στους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, να αντισταθούν στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10 του Γενάρη καλούν με ανακοινώσεις τους η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, τα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου και Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, το Σωματείο Μονίμων Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων - Φυλής - Καματερού - Πετρούπολης, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Μενιδίου και Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής - Καματερού, ο Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων και οι δημοτικές παρατάξεις Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου και Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα Ανω Λιοσίων. Ανάλογες ανακοινώσεις εκδόθηκαν από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ Καλλιθέας και την Ενωση Σιδηρο-Αλουμινο-Βιοτεχνών Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ