Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16
Παλλαϊκή εξόρμηση για ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολειό και πανεπιστήμιο, στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας φτάνει το μαχητικό μήνυμα παλλαϊκού ξεσηκωμού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία Παιδεία. Μπροστά και στο συλλαλητήριο στις 10 Γενάρη, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς ρίχνονται μαζικά στη μάχη της ενημέρωσης. Ηδη, στην Αθήνα, για τις επόμενες μέρες συνδικαλιστικοί φορείς προγραμματίζουν περιοδείες σε πάνω από 150 χώρους δουλιάς για την Παιδεία. Χτες το απόγευμα, φοιτητές και σπουδαστές έκαναν εξορμήσεις σε πολλούς σταθμούς μετρό και γειτονιές της Αθήνας, ενώ συνεχίζουν και σήμερα. Επίσης, χτες η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων με θέμα την οργάνωση των κινητοποιήσεων στις 10 Γενάρη. Ανάλογη σύσκεψη έγινε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς έγινε πικετοφορία από τα κομματικά και ΚΝίτικα μέλη της ΚΟ Καλαμαριάς της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές, στις 8 Γενάρη προγραμματίζονται συνελεύσεις στα σχολεία, ενώ νέος γύρος γενικών συνελεύσεων προγραμματίζεται στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 8 και 9 Γενάρη.

Την Τρίτη, 9 Γενάρη, στη 1 το μεσημέρι, προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Στην παράσταση καλούν η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και οι μαζικοί φορείς που συμμετείχαν στις 15 Δεκέμβρη στη σύσκεψη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση.

Ολοήμερη διαμαρτυρία

Μέρα παλλαϊκού συναγερμού για την Παιδεία είναι η Τετάρτη, 10 Γενάρη, οπότε και ξεκινάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Κάλεσμα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο απευθύνουν η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, και καλούν σε προσυγκεντρώσεις και συλλαλητήρια το μεσημέρι και το απόγευμα στο Σύνταγμα. Ακόμα, σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλούν τα Συνδικάτα Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού, Δέρματος, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 11 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρώνονται στην Ομόνοια οι μαθητές.

Για τις 10 Γενάρη, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΣΔΕΠ και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου κήρυξε για τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ.

Σε άλλες πόλεις

Συλλαλητήρια στις 10 του Γενάρη προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στην Κατερίνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στο Κιλκίς, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. Στη Καβάλα στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Κομοτηνή, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Ξάνθη, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο. Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στη Λαμία, στις 10.30 π.μ., στην Πλατεία Πάρκου. Στην Αμφισσα, στην Πλατεία Λαού. Στη Χαλκίδα, στις 11 π.μ. στα φανάρια της Νεάπολης. Στην Εύβοια, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου. Στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία και στις 6.30 μ.μ. στη Νομαρχία. Στην Αρτα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Στην Ηγουμενίτσα, στις 6 μ.μ., στον Πεζόδρομο. Στο Αγρίνιο, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας. Στη Λευκάδα, στις 11.30 π.μ. στον Αγιο Μηνά. Στην Κέρκυρα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο. Στη Ζάκυνθο, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στον Πύργο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ