Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΞΙ - ΦΟΡΤΗΓΑ - ΚΤΕΛ
Αυξήσεις από Φλεβάρη

«Ποδαρικό» αυξήσεων στα κόμιστρα των ταξί και φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ, καθώς και στα εισιτήρια των υπεραστικών ΚΤΕΛ, κάνει η κυβέρνηση μέσα στον επόμενο μήνα.

Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο οποίος υποστήριξε ότι σταθερές θα παραμείνουν μέσα στο 2007 οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Για τις αυξήσεις στα κόμιστρα ταξί και φορτηγών, καθώς και στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, ο υπουργός είπε ότι προσπάθειά του είναι να κυμανθούν από 7% έως 9%.

Μετά από συνάντηση που είχε χτες ο Μ. Λιάπης με τις διοικήσεις των 24 εποπτευομένων από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών φορέων, δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς που διεκδικούν αυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν μεσοσταθμικές αυξήσεις 16%, οι ιδιοκτήτες φορτηγών 25% και των ΚΤΕΛ περίπου 7%. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες ταξί διεκδικούν αυξήσεις μόνο στην ταρίφα (αποζημίωση ανά διανυόμενο χιλιόμετρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ