Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Στο ΣτΕ η υπόθεση της μαρίνας

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του υπουργείου Ανάπτυξης και ζητώντας την καταδίκη των κατοίκων που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ Αίτηση Ακύρωσης του έργου κατασκευής μαρίνας, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο «Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Ν. Μάκρης ΑΕ». Ο Σύνδεσμος έχει συσταθεί αποκλειστικά για την κατασκευή της μαρίνας έκτασης 149,52 στρεμμάτων και στον οποίο συμμετέχουν κατά 10% ο Δήμος και κατά 90% οι «Μεσογειακές Μαρίνες ΑΕ». Η Αίτηση Ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι συζητείται αύριο στο ΣτΕ.

Απορίας άξιον είναι, ωστόσο, τι θέση κράτησε ο εκπρόσωπος του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου στις 24/6/2006. Γιατί, κατά τα άλλα, στις 7 Σεπτέμβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε ομόφωνα την πλήρη αντίθεση στην «πλωτή τσιμεντούπολη».

Η Επιτροπή Κατά του Τεχνητού Νησιού στη Ν. Μάκρη, με ανακοίνωσή της, τονίζει: «Κάποια μεγάλα συμφέροντα έχουν βάλει στόχο (και δυστυχώς βρίσκουν συμμάχους στον τόπο μας) να αρπάξουν κομμάτια της θάλασσάς μας (...), κρύβοντάς μας τον ήλιο, γεμίζοντας τη θάλασσα απόβλητα και υποβαθμίζοντας την περιοχή μας. Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν για σύμμαχό τους και το νόμο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με τον οποίο κατασκευάζονται πλέον τα δημόσια και δημοτικά έργα».

Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ν. Μάκρης καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους νέους της περιοχής σε κοινό αγώνα για:

  • Να καταργηθεί ο Ν. 3389/05 για τα ΣΔΙΤ.
  • Να ακυρωθεί το ΦΕΚ χωροθέτησης του έργου και να διαλυθεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος ΑΕ.
  • Να μην τροποποιηθεί προς το χειρότερο το άρθρο 24 του Συντάγματος.
  • Να μην περάσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ν. Μάκρης που τσιμεντοποιεί την περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ