Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Προαναγγελθέν ατύχημα

Τη δραματική κατάσταση λόγω του υπερκορεσμού, πλήρωσε με τον ακρωτηριασμό του οδηγός απορριμματοφόρου

Ο ακρωτηριασμός του δεξιού ποδιού ενός οδηγού απορριμματοφόρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το περασμένο Σάββατο το βράδυ στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, ήταν το αποτέλεσμα του επικίνδυνου αδιέξοδου που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στην Αττική, λόγω της πολιτικής που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Από χρόνια οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους κυριολεκτικά φώναζαν για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων και έλεγαν ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο χώρος απόθεσης σκουπιδιών («ενδιάμεσο - προσωρινό κύτταρο Φυλή»), έχει ήδη υπερκορεστεί και το ανώτατο υψομετρικό όριο έχει ήδη ξεπεραστεί. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ιδιαίτερη στενότητα στη χωματερή. Ετσι, εργαζόμενοι και οδηγοί προσπαθούν να κινηθούν με δυσκολία σε πολύ μικρούς χώρους. Θύμα αυτή της κατάστασης ήταν και ο οδηγός του απορριμματοφόρου το Σάββατο στις 10.30 το βράδυ ο οποίος απομακρυσμένος από το φορτηγό του χτυπήθηκε στο δεξί πόδι από άλλο όχημα. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τελικά το πόδι του.

Η χωματερή μετά από παρέμβαση εισαγγελέα παρέμεινε κλειστή την Κυριακή για να διενεργηθεί έρευνα. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο κίνδυνος συνεχίζει να παραμονεύει για τους εργαζόμενους καθώς η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Οι εργαζόμενοι και οι οδηγοί των οχημάτων κυριολεκτικά βιώνουν τον τρόμο και από παρόμοια ατυχήματα όπως αυτό του Σαββάτου, αλλά κυρίως από τυχόν κατολίσθηση από τα βουνά των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί.

Η δραματική αυτή κατάσταση στην υπερκορεσμένη χωματερή οφείλεται στην πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους στην Αυτοδιοίκηση. Και ενώ η κατάσταση αυτή οξύνεται, η κυβέρνηση της ΝΔ εκείνο που εξετάζει είναι η... μετάθεση του προβλήματος! Προωθεί την κατασκευή ενός ακόμη «προσωρινού κυττάρου», το οποίο θα είναι έτοιμο εντός δεκαημέρου, αλλά θα κορεστεί σε λιγότερο από τρεις μήνες!

Ολα αυτά, όχι μόνο οξύνουν το πρόβλημα, αλλά ανοίγουν την πόρτα για την επιζήμια, καρκινογόνο, καύση των απορριμμάτων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κυβερνητικά στελέχη έχουν κάνει λόγο για μια τέτοια «λύση». Μόλις χτες ο δήμαρχος Αθήνας, Νικ. Κακλαμάνης, δήλωσε ότι χρειάζεται «μια νέα περιβαλλοντολογική πολιτική» για τη διαχείριση των απορριμμάτων», ενώ στις 28 Δεκέμβρη είχε πει ότι «δεν μπορούμε πλέον το 2007 να μιλάμε για χωματερές, ήρθε η ώρα της νέας τεχνολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ