Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

Μέτωπο παλλαϊκό ΤΩΡΑ! Κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ενιαία Παιδεία!

Το σύνθημα αυτό, που δέσποζε στο εκλογικό κέντρο της Αθήνας, όπου δόθηκε χτες η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για το φλέγον ζήτημα του άρθρου 16 και συνολικότερα της Παιδείας, ενόψει και των αυριανών κινητοποιήσεων, συμπυκνώνει απόλυτα το περιεχόμενο ολόκληρης της συνέντευξης.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε την επιτακτική ανάγκη αύριο το κέντρο της Αθήνας να ξεχειλίσει από κόσμο, από εργάτες, μικρομεσαίους, γυναίκες, να κινητοποιηθούν όλοι για την αποτροπή της αναθεώρησης του άρθρου 16, αλλά κυρίως για να διατρανώσουν την απόφαση για συνέχιση της πάλης για Παιδεία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, δημόσια, δωρεάν και ενιαία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε επιγραμματικά στις θέσεις του Κόμματος για πλευρές του ζητήματος, δεσμευόμενη ότι θα ακολουθήσει άλλη συνέντευξη όπου πιο αναλυτικά θα δοθούν οι ολοκληρωμένες θέσεις του ΚΚΕ επί του θέματος αυτού. Ακόμα, απάντησε σε επιχειρήματα που προβάλλουν η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και όλοι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις αντιδραστικότατες αλλαγές που προωθούν στην εκπαίδευση.

Αδράχνοντας την ευκαιρία, η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε και ορισμένα συμπεράσματα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κόμματος στην Παλαιστίνη την προηγούμενη βδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός βιώνει μια τραγική κατάσταση, ότι τις οδυνηρές συνέπειες της πολύχρονης κατοχής επιτείνει στο έπακρο η ανέγερση του ισραηλινού τείχους και καλώντας όλους να εκφράσουν έμπρακτα και ενεργητικά την αλληλεγγύη τους προς αυτόν και την καταδίκη του Ισραήλ (η συγκεκριμένη αναφορά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δημοσιεύεται στη σελ. 3).

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους πολλοί εργάτες, φοιτητές, πανεπιστημιακοί κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ