Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Λάθος οι κινητοποιήσεις με σημαία το άρθρο 16

Οχι μόνο στηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με την ψήφο του κόμματός του την αντιδραστική μεταρρύθμιση του άρθρου 16 του Συντάγματος που ιδιωτικοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά στρέφεται και κατά των κινητοποιήσεων που γίνονται για την αποτροπή της αναθεώρησης του συγκεκριμένου άρθρου.

Χτες, μια μόλις μέρα πριν τις κινητοποιήσεις και πριν τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, είπε ότι είναι λάθος οι κινητοποιήσεις με σημαία το άρθρο 16 του Συντάγματος. Σε συνάντησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ισχυρίστηκε ότι είναι ώριμο το αίτημα για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και επιχείρησε να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι ψηφίζει από κοινού με τη ΝΔ την αναθεώρησή του, έχει διαφορετική προσέγγιση από αυτήν της κυβέρνησης. Κατά τον Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τέμνονται απλώς στην ανάγκη της αναθεώρησης του άρθρου και από εκεί και πέρα έχουν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα σενάρια που κυκλοφορούν για προσφυγή στις κάλπες με θέμα την Παιδεία, είπε ότι δε φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κάλεσε το λαό να επιλέξει το κόμμα του ως καλύτερο διαχειριστή της ιδιωτικοποίησης, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να διατυπώσει καλύτερα το νόμο για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή που για πολλοστή φορά ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει και με την ψήφο των βουλευτών του την αναθεώρηση του άρθρου 16, στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται να συντηρείται το κλίμα της δήθεν διαφωνίας κορυφαίων στελεχών του. Με δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο Ευάγ. Βενιζέλος και ο Αν. Λοβέρδος δήλωσαν ότι δε θα ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου. Βέβαια, η διαφωνία τους δεν έγκειται στο στόχο της αναθεώρησης, που είναι η ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά ότι αυτό πρέπει να ψηφιστεί στην επόμενη Βουλή. «Δε θέλω να αναγκαστώ εμμέσως να ψηφίσω την πρόταση της ΝΔ», δήλωσε ο Ευάγ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας όμως ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει ταχτεί υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ