Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
Επιστροφή του πύρινου εφιάλτη

ΡΩΜΗ - ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Οι πυρκαγιές εξακολουθούν να αποτελούν το ζωντανό εφιάλτη για τις περισσότερες χώρες της Μεσογείου, που, αφού γνώρισαν λίγες μέρες ανάπαυλας, επέστρεψαν, τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Ιταλία.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κεντρική Ισπανία και εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου σε δύο μέτωπα, απειλώντας τα χωριά Βιγιάρ ντελ Μάστερ και Ναβαλόν, 50 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Θουένσα. Περισσότερα από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν αποτεφρωθεί από μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Θουένσα της κεντρικής Ισπανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ στο Ναβαλόν οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 500 μέτρων από τα σπίτια και η αστυνομία διέταξε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους.

Μετά από ηρεμία δέκα περίπου ημερών, οι πυρκαγιές ξανάρχισαν να «κατατρώγουν» τη νότια Ιταλία, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία. Στη Σαρδηνία, μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται εξακολουθεί να μην έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ ένα άλλο μέτωπο που κατέστρεψε αρκετά εκτάρια δάσους σβήστηκε χθες στην επαρχία Φότζια, στο νότιο τμήμα της Ιταλίας. Από την πύρινη λαίλαπα δε γλίτωσαν ούτε τα περίχωρα της πρωτεύουσας Ρώμης, όπου η πυρκαγιά που ξέσπασε θεωρείται έργο εμπρηστών και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς δασοφύλακες, περίπου 32.000 εκτάρια γης, από τα οποία τα 11.000 είναι δασώδεις περιοχές, κάηκαν φέτος τον Ιούλιο στην Ιταλία, σχεδόν το διπλάσιο από τα περίπου 18.500 εκτάρια που είχαν καεί πέρυσι τον Ιούλιο. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι αυτές της νότιας Ιταλίας και της Σαρδηνίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ