Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ
Διαδηλώσεις τη στιγμή της ανακοίνωσης του χρίσματος

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.-

Χωρίς σταματημό και παρά το απίστευτο αστυνομικό κλοιό και τα υπερβολικά μέτρα καταστολής εκ μέρους της Αστυνομίας, οι διαδηλώσεις στο περιθώριο του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στη Φιλαδέλφεια συνεχίστηκαν και τη μέρα που έπεφτε η αυλαία.

Μία ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από κτίριο που στεγάζει κάποιες από τις εκδηλώσεις του ρεπουμπλικανικού συνεδρίου στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες που έγραφαν «Εκπαίδευση κι όχι φυλακίσεις». Αλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης προς εκείνους που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια τα οποία είχαν σημειωθεί στις προχτεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί από τους αντιπροσώπους των Ρεπουμπλικανών έσπευδαν να μεταβούν το γρηγορότερο στο στάδιο που διεξάγεται το συνέδριο, προκειμένου να αποφύγουν τα μποτιλιαρίσματα και τον αποκλεισμό που είχαν προκαλέσει οι διαδηλωτές και τα επεισόδια με την Αστυνομία την προηγούμενη μέρα. Ο λόγος της βιάσης ήταν η επίσημη ανακοίνωση του χρίσματος του υποψηφίου του κόμματος προς τον Τζορτζ Μπους τζούνιορ για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη και η ομιλία του υποψηφίου για τη θέση του αντιπροέδρου, Ντικ Τσέινι, που εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου επίθεση εναντίον του Προέδρου Μπιλ Κλίντον και του Δημοκρατικού υποψήφιου Αλ Γκορ.

Ο Μπους χρειαζόταν να λάβει 1.034 ψήφους από τους 2.066 συνέδρους. Μόλις ανακοινώθηκε ότι οι αντιπρόσωποι από το Ουαϊόμινγκ ψηφίζουν ομόφωνα Μπους, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έφτασε τις 1.042 ψήφους, υπό τα θερμά χειροκροτήματα των συνέδρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ