Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Διευρύνεται ο κύκλος του αίματος

ΝΑΤΟικοί στο χώρο έκρηξης βόμβας στο χωριό Μάλι Αλας

Associated Press

ΝΑΤΟικοί στο χώρο έκρηξης βόμβας στο χωριό Μάλι Αλας
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Εξι ακόμη άνθρωποι προστέθηκαν αυτή τη βδομάδα στον απίστευτα μακρύ και δραματικά ανοιχτό κατάλογο των νεκρών εξαιτίας των συγκρούσεων και της βίας που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα θύματα αυτή τη φορά ήταν από όλες τις κοινότητες οι οποίες διαβιούν στο Κοσσυφοπέδιο. Τρία μέλη μίας οικογένειας Ρομ βρήκαν το θάνατο το βράδυ της Τετάρτης και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητό τους ανατινάχτηκε από νάρκη, κοντά στο Μάλι Αλας, στο κεντρικό Κόσσοβο, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης (KFOR) στην ταραχώδη επαρχία. Πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο που σημειώθηκε στην περιοχή αυτή, όπου συμβιώνουν Σέρβοι, Αλβανοί και Τσιγγάνοι, από τις 15 του Ιούνη, όταν δύο Σέρβοι βρήκαν το θάνατο από έκρηξη βόμβας στην αρτηρία μεταξύ του Κόσσοβο Πόλιε και του Λίπλιαν.

Σε ξεχωριστό επεισόδιο, ένας τοπικός υπεύθυνος της «Δημοκρατικής Ενωσης του Κοσσυφοπεδίου» (LDK) του Ιμπραήμ Ρουγκόβα δέχτηκε επίθεση από ενόπλους και τραυματίστηκε, ανακοίνωσε χτες η αστυνομία του ΟΗΕ. Πρόκειται για τον Σέιντι Κότσι, μέλος του LDK στη Σρέμπιτσα (βορειανατολικό Κόσσοβο). Είναι το δεύτερο μέλος του LDK που δέχεται επίθεση σε διάστημα δύο ημερών. Την Τρίτη, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του LDK στο Ποντούγεβο Αγκίμ Βέλιου τραυματίστηκε ελαφρά όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από αγνώστους στα περίχωρα της πόλης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της KFOR, Καθ Χάρλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις εκφοβισμού σε βάρος πολιτικών υπευθύνων του LDK έχουν αυξηθεί από τα μέσα Ιούλη, γεγονός που το LDK το «αποδίδει» στο «Δημοκρατικό Κόμμα του Κόσσοβου», επικεφαλής του οποίου είναι ο πολιτικός αρχηγός του πρώην «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» (UCK).

Αξιοσημείωτο είναι, ότι τα τελευταία αυτά κρούσματα βίας έρχονται μόλις μία βδομάδα αφότου οι αξιωματούχοι της KFOR ανακοίνωσαν ότι υπάρχει μία κάμψη της βίας και σαφέστατη μείωση των δολοφονικών επιθέσεων, μόλις με πέντε κρούσματα τη βδομάδα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ