Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Γενική απεργία υπό τρομοκρατία

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Υπό πρωτοφανή δρακόντεια αστυνομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε χτες η μεγάλη 24ωρη γενική απεργία των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές.

Η γενική απεργία προκηρύχτηκε από τα εργατικά συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, τα οποία αντιτίθενται στα κυβερνητικά μέτρα αυστηρής λιτότητας, που έχουν φέρει σε δεινή θέση τη συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων και απαιτούν το πάγωμα των τιμών της βενζίνης καθώς και το οριστικό τερματισμό των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των κρατικών τραπεζών.

Ωστόσο, το πρωτόγνωρο σε αυτή την περίπτωση προκήρυξης γενικής απεργίας εκ μέρους τμήματος των εργαζομένων είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και της Αστυνομίας για να αντιμετωπιστεί με σθεναρότητα αυτή η απεργιακή κινητοποίηση...

Οπως τόνισε ο Κολομβιανός υπουργός Εσωτερικών, Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε Λομπάνα , προς το βρετανικό πρακτορείο BBC, η κυβέρνηση «σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν αλλά και τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να σεβαστούν τους εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν»! Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει εκτός από την Αστυνομία και το στρατό, των οποίων μονάδες έχουν ακροβολιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις για να αποτρέψουν ξεσπάσματα βίας! Για τον ίδιο λόγο απαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ και θα γίνεται έλεγχος στους πολίτες σε κάποια σημεία από την Αστυνομία και το στρατό για να διαπιστωθεί αν μεταφέρουν όπλα!

Το πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας έρχεται σε μία περίοδο, όπου μόλις τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος των «Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας» (ΕΡ), Ραούλ Ρέγιες, σημείωσε τη δραματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και με την ακόμη πιο έντονη ανάμειξη των ΗΠΑ, που απέστειλαν ελικόπτερα «Μπλακ Χοκ» προκειμένου να βοηθήσουν τον κολομβιανό στρατό στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», τα οποία όμως, σύμφωνα με τον Ρέγιες, χρησιμοποιούνται για να υποστηρίζουν το στρατό και την Αστυνομία στις επιθέσεις τους κατά των ανταρτών και για το λόγο αυτό θα θεωρούνται «στρατιωτικοί στόχοι» και θα καταρρίπτονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ