Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑ «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ»
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Αντιδρούν στις καταστρατηγήσεις νομοθεσίας και συμβάσεων

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στάσεις εργασίας (9 - 10 π.μ.) πραγματοποιούν από την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην κονσερβοποιΐα «Παλίρροια» στα Πολιτικά Ευβοίας, ενάντια στην εργοδοσία που προσπαθεί με τρομοκρατία, πιέσεις και κάθε είδους καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας να τους διασπάσει. Από την ερχόμενη βδομάδα αν δεν υπάρξει διαδικασία επίλυσης των αιτημάτων τους από την εργοδοσία, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 3ωρες - 4ωρες στάσεις εργασίας και 24ωρες - 48ωρες απεργίες.

Την απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις πήραν ομόφωνα οι εργαζόμενοι σε γενική τους συνέλευση. Κύρια αιτήματα του σωματείου είναι η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Κονσερβοποιΐας, η νόμιμη πληρωμή των υπερωριών, η καταβολή των μισθών υπερημερίας στους 3 απολυμένους (και επαναπροσληφθέντες με δικαστική απόφαση)ιδρυτικά μέλη του σωματείου, το σταμάτημα των ποινών αργίας (χρηματικών) με κατασκευασμένες κατηγορίες, η καταβολή των αναδρομικών, το σταμάτημα της εργοδοτικής τρομοκράτησης των εργαζομένων (ο εργοδότης καλεί κατά ομάδες τους εργαζόμενους στο γραφείο του και τους πιέζει να διαγραφούν από το σωματείο) και άλλα.

Του εργαζόμενους επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο του Συντονιστικού Σωματείων και Συνδικαλιστών με τους Κ. Πάλλη και Θ. Χαλαστάρα. Στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, οι δύο συνδικαλιστές εξέφρασαν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Στη συνέχεια μοίρασαν ανακοίνωση του Συντονιστικού για τη σύσκεψη - συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην οργάνωση και στο συντονισμό δράσης για την ανατροπή της κυβερνητικής αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής που είναι η κατ' εξοχήν υπεύθυνη και υπαίτια για την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ