Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικό μήνυμα αντίστασης

Συγκέντρωση εργαζομένων στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία χτες, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ

Το δικό τους «αγωνιστικό προϋπολογισμό», που δίνει σίγουρα και μακροπρόθεσμα κέρδη στην εργατική τάξη, κατέθεσαν χθες οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη μαχητική διαδήλωση που πραγματοποίησαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2000. Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μίλησε ο γγ του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Θόδωρος Κυριακίδης, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να συντονίσουν τους αγώνες τους και να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες πολιτικές ηγεσίες. Να διαμορφώσουν το λαϊκό μέτωπο αγώνων, που θα αντιπαλέψει αποτελεσματικά αυτή την απάνθρωπη πολιτική και θα την ανατρέψει.

Περιγράφοντας τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, σημείωσε πως είναι «προϋπολογισμός βαθιά ταξικός και αντιλαϊκός. Δε θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικός, εφόσον συνολικά η κυβέρνηση είναι «κουρντισμένη» στους μηχανισμούς της ΟΝΕ, στο πρόγραμμα Σύγκλισης και σταθερότητας, στη νέα εποχή λιτότητας, που θα ακολουθήσει προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της ένταξης στην ΟΝΕ». Επίσης, διαμήνυσε πως οι ψευτοπαροχές που ρίχνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προεκλογικού της παιχνιδιού, δε θα καταφέρουν να αποκρύψουν από τους εργαζόμενους τη βαθιά λιτότητα που θα συνεχίσει και θα ενταθεί με την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

«Εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε το μάρμαρο από την ένταση της οικονομικής - πολιτικής - στρατιωτικής εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, μέσα από τις συνεχείς συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων, από τις ιδιωτικοποιήσεις (ΕΛΒΟ, ΑΓΝΟ, Λιμάνι, Διεθνής Εκθεση κλπ.) στην πορεία των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Εμείς πληρώνουμε τη δήθεν δημόσια και δωρεάν παιδεία και θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης, του εγκλήματος που διαπράττεται ενάντια στα παιδιά μας», ανέφερε ο Θ. Κυριακίδης και κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να βροντοφωνάξει αποφασιστικά την απαίτησή του να αποσυρθεί η κατάπτυστη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης «Μαλαματίνα»εργαζομένων του εργοστασίου Γιάννης Φραγκίδηςδιάβασε ο πρόεδρος του σωματείου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου οι εργαζόμενοι, με μια φωνή, καλούσαν όλο το λαό σε αντίσταση και πάλη μέσα από τα συνδικάτα ξεκαθαρίζοντας πως « αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί». Απαιτούσαν «συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά», και στιγμάτιζαν την κυβερνητική πολιτική διαδηλώνοντας: «λιτότητα ανεργία αυταρχισμός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός».

  • Μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Καβάλας πραγματοποίησαν χθες βράδυ, συνδικαλιστές της επιτροπής πρωτοβάθμιων Σωματείων της πόλης καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τον προϋπολογισμό λιτότητας της κυβέρνησης και να απαιτήσουν μέτρα φιλολαϊκά που δε θα οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ