Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Πλήγμα για τα νοικοκυριά η «απελευθέρωση»

Στη Βουλή, ο εμπαιγμός της ΕΠΑ Αττικής σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, με Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τις αρνητικές συνέπειες που έχει για τα λαϊκά νοικοκυριά η «απελευθέρωση» της αγοράς φυσικού αερίου, επισημαίνει η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, ζητώντας ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αυτών των αρνητικών συνεπειών αποτελεί και το γεγονός ότι η ΕΠΑ δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του Κόμματος υπογραμμίζει ότι, αν και η πορεία «απελευθέρωσης» της αγοράς φυσικού αερίου στη χώρα έχει διαγράψει ελάχιστο χρόνο, εντούτοις οι αρνητικές συνέπειες για τη λαϊκή κατανάλωση είναι ήδη ορατές. Χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και σχολεία που υπέγραψαν σχετικές αιτήσεις και συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, βρίσκονται αντιμέτωπα με τις πολύμηνες καθυστερήσεις της ΕΠΑ Αττικής. Οπως τονίζει η Β. Νικολαΐδου στην Επίκαιρη Ερώτηση, το πρόβλημα είναι τόσο οξυμένο, ώστε επενέβη ο Συνήγορος του Καταναλωτή για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Παράλληλα, εξακολουθεί να απουσιάζει προκλητικά η ανάληψη κρατικής ευθύνης για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων στις εργασίες σύνδεσης.

Καταλήγοντας, η Β. Νικολαΐδου ρωτά τον υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με τις συνέπειες της πολιτικής «απελευθέρωσης» της αγοράς φυσικού αερίου, καθώς επίσης και εάν προτίθεται η κυβέρνηση να ανακαλέσει την άδεια της ΕΠΑ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ