Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
«Ηλεκτροσόκ» στους αγρότες

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κάλυψε τη ΔΕΗ, που προσπαθεί να εισπράξει τα αυθαίρετα χαράτσια με ...αγωγές

Με οικονομική εξόντωση απειλούνται οι αγρότες της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής. Κι αυτό, γιατί, εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν τώρα και τη ΔΕΗ, η διοίκηση της οποίας συνεχίζει εναντίον τους τις αγωγές για να εισπράξει υπέρογκα ποσά, επειδή αυθαίρετα και χωρίς προειδοποίηση τους χρέωσε με αυξημένο τιμολόγιο και όχι με το μειωμένο αγροτικό το ρεύμα που κατανάλωναν για την άρδευση των χωραφιών τους.

Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, ζητώντας όχι μόνο το σταμάτημα των αγωγών, αλλά και την ανάπτυξη των απαραίτητων αρδευτικών έργων στο νομό, προκειμένου να στηριχτεί η αγροτική παραγωγή.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Νεράντζης ισχυρίστηκε ότι για τα αρδευτικά έργα στο νομό έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει τις απαραίτητες πιστώσεις. Οσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα για την αγροτική παραγωγή είπε ότι οι αγρότες πληρώνουν μόλις το 38% του κόστους της κιλοβατώρας, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν το ρεύμα σε δικά τους κτήματα. Στη συγκεκριμένη περιοχή, είπε ότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κάποιοι αγρότες χρησιμοποιούσαν το ρεύμα για άλλα κτήματα και γι' αυτό κινήθηκε από τη ΔΕΗ η διαδικασία των αγωγών.

Ο Α. Τζέκης υπενθύμισε ότι παλιότερα η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως θα λύσει το πρόβλημα, αλλά δεν έγινε τίποτα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να απειλούνται ακόμα και με πλειστηριασμό των σπιτιών τους. Ο βουλευτής είπε ότι όσοι έκλεβαν ρεύμα πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμαυρώνεται ο αγροτικός κόσμος μιας ολόκληρης περιοχής. Ζήτησε την πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης για να λυθεί το ζήτημα των αγωγών της ΔΕΗ και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να κυνηγιούνται οι αγρότες, την ίδια στιγμή που ουσιαστικά χαρίζουν ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, όπως η ΠΕΣΙΝΕ. Καταλήγοντας τόνισε:

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ μειώνει το εισόδημα των αγροτών, τα διάφορα καρτέλ τους αρπάζουν την μπουκιά από το στόμα και έρχεται η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μέσω της ΔΕΗ, να τους αλλάξει τα φώτα με στόχο τον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ