Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Ρυθμιστής η κυβέρνηση στα της ΔΕΗ

Μια μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Δ. Μανιατάκη, τόσο για τις εργασιακές σχέσεις και τις προσλήψεις - απολύσεις προσωπικού στην επιχείρηση, όσο και για την εκτίναξη των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, η κυβέρνηση εμφανίζεται ουσιαστικά να στηρίζει τη λογική και τις αξιώσεις του μέσω μιας «χλιαρής» αποστασιοποίησης. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μανιατάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απάντησε υπό τη βαριά «σκιά» της πιθανότητας ...διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Τυπικά και άνευρα, είπε ότι η ΔΕΗ ανήκει κατά το 51% στο Δημόσιο και ότι οι προσλήψεις της ρυθμίζονται από το νόμο για τις ΔΕΚΟ. Μ' αυτόν τον τρόπο, περιορίστηκε απλώς να διευκρινίσει ποιος κάνει κουμάντο, αντί να εκδηλώσει κάποιου είδους αντίθεση με τα όσα είπε και ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Ακόμη περισσότερο, ο Θ. Ρουσόπουλος - αφού επισήμανε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθούν 2.035 προσλήψεις κυρίως τεχνικού προσωπικού - δήλωσε: «Για οτιδήποτε περαιτέρω, τεχνικής φύσεως, παρακαλώ να απευθυνθείτε στο υπουργείο Ανάπτυξης». Το υπουργείο, από την πλευρά του, περιορίστηκε σε μια δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Νεράτζη, ο οποίος δήλωσε ότι η απάντηση Ρουσόπουλου κάλυψε το θέμα!

Σημαντικές, όμως, είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Στην ομιλία του στην κοπή της πίτας την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Πιλαλίδης «έκοβε και έραβε» στη βάση της τοποθέτησης του διευθύνοντα συμβούλου, για τη δράση της επιχείρησης στη ΝΑ Ευρώπη, την Οριακή Τιμή Συστήματος, τα χρέη του Δημοσίου για υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ