Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Φθάνει η Ράις με πρώτο θέμα ... το Ιράκ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΜΑΔΡΙΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Στην Ιερουσαλήμ φθάνει, σήμερα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που αρχίζει περιοδεία στην περιοχή. Αν και, αρχικώς, η περιοδεία της Ράις αναμενόταν να επικεντρωθεί στο Παλαιστινιακό, μετά την αναγγελία του «νέου σχεδίου για το Ιράκ» εκτιμάται ότι το θέμα θα υποσκελιστεί. Πάντως, ο Πρόεδρος Μπους είχε, χθες, τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιορδανό μονάρχη και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, με τους οποίους συζήτησε και για τα δύο ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, από τη Μαδρίτη, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα δήλωνε ότι η ΕΕ «σκοπεύει να κλιμακώσει τις προσπάθειές της για αναθέρμανση των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007», χωρίς να διευκρινίσει πώς και προς ποια κατεύθυνση θα γίνει αυτό. Ο Σολάνα συμμετείχε σε διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα, με διοργανωτές ιδιωτικά ιδρύματα, και τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή, χωρίς, όμως, επίσημες αντιπροσωπείες. Ο Σολάνα εκτίμησε ότι είναι «θετικό και μόνο να γίνεται συζήτηση».

Τέλος, στην πόλη της Γάζας, χθες, χιλιάδες υποστηρικτές της «Χαμάς» πραγματοποίησαν συγκέντρωση, στρέφοντας τα βέλη τους κυρίως κατά του Μουχάμαντ Ντάχλαν, βουλευτή της «Φατάχ» και πρώην επικεφαλής ασφαλείας της Λωρίδας. Οι διαδηλωτές τον χαρακτήρισαν «προδότη», κατηγορώντας τον ότι κατέχει «προσωπικό στρατό και τον χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα, αλλά και για να ανατρέψει πραξικοπηματικά την κυβέρνηση». Εκπρόσωποι της «Φατάχ» κάλεσαν τη «Χαμάς» να «λογικευτεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ