Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου

Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών και προτεραιοτήτων του μεγάλου κεφαλαίου ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη. «Η πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα», όπως είπε ο υπουργός, είναι η έναρξη της υλοποίησης του λεγόμενου Εθνικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013, δηλαδή του νέου πακέτου. Ταυτόχρονα, μπόλικο ζεστό και δωρεάν κρατικό χρήμα λυμαίνονται, πρώτα και κύρια, οι πολύ ισχυρές επιχειρήσεις και μέσω των λεγόμενων «αναπτυξιακών νόμων».

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Φώλια, τα αιτήματα υπαγωγής στις χαριστικές - για τους μεγαλοεπιχειρηματίες - διατάξεις έφτασαν στα 4.400. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 2.650 επιχειρηματικά πλάνα, που θα πάρουν κρατική επιχορήγηση πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Από τα 32,5 δισ. ευρώ της προβλεπόμενης δημόσιας (ελληνικής και κοινοτικής) δαπάνης για τη χρηματοδότηση έργων του Γ` ΚΠΣ, μέχρι στιγμής έχουν απορροφηθεί και εκταμιευτεί περίπου 19 δισ. ευρώ. Στο επόμενο διάστημα και τελικό περιθώριο (δηλαδή τον Απρίλη του 2009 που λήγει το Γ' ΚΠΣ) η κυβέρνηση προσδοκά να απορροφήσει τα υπόλοιπα 13,5 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ