Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Εγκαίνια πρωτοβουλίας στον τομέα της τεχνολογίας

Τον πρώτο συνεργατικό σχηματισμό στην Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας εγκαινίασε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, με πολλαπλές αναφορές στην πολιτική που προωθεί η ΕΕ, στη βάση της οποίας το εγχείρημα συνεργασίας 15 επιχειρήσεων (12 ελληνικών και τριών ξένων) στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, επιδοτήθηκε και από το Δημόσιο. Μόνο που δεν πρόκειται για κάποιο σχήμα, το οποίο προωθεί τεχνολογικές καινοτομίες, στη βάση ενός ευρύτερου κοινωνικού προγραμματισμού, αλλά ενός προγραμματισμού που - με τη στήριξη του Δημοσίου - συντελεί πρώτα απ' όλα για μια επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα των ιδιωτών.

«Αυτό που σήμερα όλοι ζήσαμε εδώ, είναι μια πρωτοπορία», είπε ο Δ. Σιούφας, ενώ ο γενικός διευθυντής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών» («HTCI») Β. Μακιός, επισήμανε ότι η σχετική πρωτοβουλία «θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην ενθάρρυνση της σύμπραξης και των συνεργιών μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της μικροηλεκτρονικής». Το πρώτο πρόγραμμα του σχήματος επικεντρώνεται στον τομέα των Ημιαγωγών και Ενσωματωμένων Συστημάτων και συμμετέχουν συμπληρωματικά και ερευνητικοί φορείς.

Χτες εξάλλου, υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας με το γαλλικό ίδρυμα «Sophia Antipolis», του οποίου ο πρόεδρος Π. Λαφίτ παραβρέθηκε στα εγκαίνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ