Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Το '95 δείχνει το δρόμο!

Τη στάση του ΠΑΣΟΚ το 1995, όταν αξιοποιώντας την προβοκάτσια που έστησαν αστυνομία και κουκουλοφόροι στην 22η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δίνοντας εντολή στα ΜΑΤ να προχωρήσουν σε παραβίαση του ασύλου, υπενθύμισε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, για να εξηγήσει ποια είναι και σήμερα η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι «υπέρ ή κατά στο να ισχύει το άσυλο γι' αυτούς που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο και πετούν μολότοφ προς τα έξω;», ρωτήθηκε χτες ο Π. Ευθυμίου, για να δηλώσει: «Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ έχει δοθεί εμπράκτως. Είναι ο Νοέμβριος του 1995 που αποδεικνύει ότι είναι όλα θέμα κυβερνητικής βούλησης αξιοποιώντας τη νομοθεσία να προχωρήσει σε αυτά που η νομοθεσία και επιτρέπει και διευκολύνει να συμβούν».

Τότε ακριβώς στις 17 Νοεμβρίου του 1995, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την «πολιτική εποπτεία» της προβοκάτσιας στην οποία συμμετείχαν η Αστυνομία, οι ομάδες των κουκουλοφόρων και τα αστικά ΜΜΕ, παίζοντας ο καθένας το δικό του γνωστό ρόλο, βρήκε την ευκαιρία να εφορμήσει κατά του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο και κατέλυσε, χτυπώντας τους αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος.

Μάλιστα, ο Π. Ευθυμίου θύμισε ότι τότε «με παρόμοιες συμπεριφορές είχαν συλληφθεί όλοι όσοι προχωρούσαν σε βανδαλισμούς, βιαιοπραγίες εναντίον και δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και του αγαθού της ασφάλειας». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε ουσιαστικά την κυβέρνηση να... αξιοποιήσει τις σημερινές προβοκάτσιες που έχουν τους ίδιους «πρωταγωνιστές» με το 1995 και να προχωρήσει σε περιστολή του ασύλου.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την εκπαίδευση, ξεκαθάρισε ότι η θέση του κόμματός του είναι υπέρ της προώθησης των αντιεκπαιδευτικών «μεταρρυθμίσεων» και της αναθεώρησης του άρθρου 16. «Η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί εθνική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ», είπε.

Ο ίδιος, ταυτιζόμενος πλήρως με το «νόμο - πλαίσιο» που προωθεί η κυβέρνηση και ζητώντας ουσιαστικά να ανοίξει το θέμα, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «έτοιμο να τοποθετηθεί και να αντιπαρατεθεί με τις κυβερνητικές επιλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ