Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να αφήσουν τα σάπια

Ας αφήσουν τα σάπια... Δεν είναι η πρώτη φορά που με αφορμή την «πάταξη» των «κουκουλοφόρων» πέφτει σαν ώριμο φρούτο από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ η κατάργηση του ασύλου.

Εκείνο που στην πραγματικότητα τους καίει είναι πώς θα ξεμπερδέψουν με μια σειρά λαϊκές κατακτήσεις, που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους για την ανώτατη εκπαίδευση. Που στέκονται εμπόδιο, δηλαδή, στο πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οταν μια πολυεθνική επενδύει χρήματα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα, απαιτεί την εξάλειψη του ρίσκου. Δε θα επενδύσει ζεστό χρήμα κάποιος που θα φοβάται ότι αύριο μπορεί να γίνει μια γενική συνέλευση και να αποφασίσει μια συμβολική διαμαρτυρία, μια συμβολική κατάληψη στο ερευνητικό πρόγραμμα και να «παγώσει» την έρευνα. Δε ρισκάρει το κεφάλαιο τα κέρδη του για την ψυχή της επιστήμης. Ούτε κατά διάνοια δε δέχεται το κεφάλαιο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Θέλει ανοιχτό στην αστυνομία το πανεπιστήμιο, για να έχει λεύτερα τα δικά του χέρια.

Αλλωστε, σε ποια επιχείρηση υπάρχει άσυλο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ