Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Να περιφρουρηθούν οι αγώνες

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την προώθηση του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ, το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για μια ακόμα φορά, την Τετάρτη 17 Γενάρη, σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές διαδήλωσαν ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια που προωθεί η ΝΔ με την πλήρη στήριξη και συμφωνία του ΠΑΣΟΚ.

Χαιρετίζουμε τους μεγάλους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και οι οποίοι στρέφονται κατά της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διεκδικώντας πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των αναγκών του κεφαλαίου.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, όπως δείχνουν τα χτεσινά γεγονότα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, δρουν γνωστοί (και καθόλου άγνωστοι) προβοκατόρικοι μηχανισμοί που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό και τη νεολαία από το κύριο σήμερα: Την ανάγκη της ανάπτυξης και της μαζικοποίησης της πάλης στην Παιδεία. Στόχος των μηχανισμών αυτών είναι να εστιάσουν την προσοχή σε ορισμένες ομάδες, η δράση των οποίων, σε συνδυασμό με τη στάση της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, αξιοποιείται για να χτυπηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο που αποτελεί λαϊκή κατάκτηση, αλλά και για να συκοφαντηθεί ο αγώνας των φοιτητών και των σπουδαστών, ο οποίος και δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα γεγονότα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να περιφρουρήσουν την πάλη και τους αγώνες τους. Τώρα που η κυβέρνηση - εκμεταλλευόμενη και τα γεγονότα αυτά - σπεύδει, παράλληλα με την αναθεώρηση του άρθρου 16, να προωθήσει τον αντιδραστικό νέο νόμο - πλαίσιο, οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να δυναμώσουν τις μαζικές διαδικασίες τους, να μαζικοποιήσουν τις γενικές συνελεύσεις τους, τις αγωνιστικές αποφάσεις, τις κινητοποιήσεις. Να ενωθούν με τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε παλλαϊκό Μέτωπο Παιδείας ενάντια στην πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, για ενιαία λαϊκή Παιδεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ