Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Τα πρώτα προβλήματα του Κορέα

ΚΙΤΟ.--

Δεν πρόκειται για εκτιμήσεις πλέον όσον αφορά στις υπέρμετρες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Ραφαέλ Κορέα να εφαρμόσει και τα ελάχιστα από το πρόγραμμά της. Η εκλογή του νέου Γενικού Εισαγγελέα από το Κοινοβούλιο παρά τη σφοδρή αντίθεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Κορέα ήταν το πρώτο δείγμα γραφής που πρόκειται να ακολουθήσει.

Χτες και ενόσω ο Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα βρισκόταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τη Σύνοδο του MERCOSUR, το Κοινοβούλιο έκανε δεκτή με πλειοψηφία (62 ψήφους) την πρόταση για την εκλογή του Φρανσίσκο Κουκαλόν στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Πρόκειται για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαρτίζεται από το Κόμμα Θεσμικής Ανανέωσης - PRIAN, Πατριωτική Κοινωνία - PSP (Patriotic Society), Χριστιανοσοσιαλιστές - PSC και Χριστιανοδημοκράτες - UDC, που λίγο πριν την ορκωμοσία του Κορέα, την περασμένη Δευτέρα, είχε δηλώσει ότι «θα του κάνει τη ζωή δύσκολη»... Η στροφή 180 μοιρών του PSP, που δήλωσε ότι συντάσσεται με τα κόμματα της μειοψηφίας που στηρίζουν τον Κορέα, όσον αφορά στη σύσταση Συνταγματικής Συνέλευσης, είχε διαφοροποιήσει κάπως την εικόνα καθώς φαίνεται για λίγο.

Από τη Βραζιλία ο Κορέα εξέδωσε ανακοίνωση, όπου τονίζει ότι η εκλογή είναι αντισυνταγματική, καθώς προβλέπεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να εκλεγεί βάσει λίστας, που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές προσώπων που καταθέτει ο Πρόεδρος της χώρας προς Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Μάλιστα ο Κορέα πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία του Κογκρέσου επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της χώρας κάτι που δεν πρόκειται να δεχτεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θύελλα» στις διπλωματικές σχέσεις λόγω παρακολουθήσεων (2010-07-01 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο της έντασης (2007-04-26 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις υπεράσπισης του δημοψηφίσματος (2007-03-13 00:00:00.0)
Πρώτη «μετωπική» σύγκρουση (2007-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ