Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
«Μπλόκαραν» την Εθνική Οδό

Διαμαρτύρονται για τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσιά τους από τη ΔΕΗ

(Του ανταποκριτή μας).-

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι αγρότες της Χαλκιδικής που - για τρίτη μέρα - χτες παρέμειναν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στον κόμβο της Τρίγλιας.

Διαμαρτύρονται για τη διακοπή από τη ΔΕΗ της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσιά τους, καθώς και για τα πρόστιμα και τις ανατιμολογήσεις που τους επέβαλε η εταιρεία. Οπως δηλώνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής, η ΔEH διέκοψε τη λειτουργία 30 αντλιοστασίων με τα οποία ποτίζουν τα χωράφια τους, ενώ κοινοποίησε αγωγές σε 250 παραγωγούς, απαιτώντας την πληρωμή των προστίμων χιλιάδων ευρώ που τους επέβαλε για υπερκατανάλωση ρεύματος.

Τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η ΔΕΗ μετά την ανατιμολόγηση του ρεύματος που καταναλώθηκε από το 1999 μέχρι το 2003 ανέρχονται από 4.000 έως 70.000 ευρώ για κάθε αγρότη. Οι αγρότες διαμαρτύρονται γιατί δεν ειδοποιήθηκαν από τη ΔΕΗ ότι μπορούν να καταναλώνουν ρεύμα μέχρι έναν ορισμένο αριθμό (πλαφόν) και το πληροφορήθηκαν αυτό για πρώτη φορά το 2003, όταν μετά από ελέγχους τους ζητήθηκε να ξαναπληρώσουν τους λογαριασμούς τεσσάρων χρόνων. Ζητούν πολιτική παρέμβαση για τη λύση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι αν η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη, οφείλει να τους βοηθήσει και να δώσει λύση σ' αυτό το πρόβλημα, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τους συγκεντρωμένους αγρότες επισκέφτηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του KKE Αγγελος Τζέκης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ζήτησε από την κυβέρνηση να ξαναδώσει στους παραγωγούς της Χαλκιδικής το μειωμένο αγροτικό ρεύμα.

Σημειώνεται ότι σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ συνεχίζει την πολιτική πρόκλησης κατά των παραγωγών της Χαλκιδικής, λέγοντας ότι το αγροτικό τιμολόγιο χορηγείται για την άρδευση μόνο των δικών τους καλλιεργειών και όχι για την άρδευση κτημάτων που ανήκουν σε άλλους παραγωγούς. Επίσης αναφέρει ότι «έχουν εξαντληθεί όλα τα χρονικά περιθώρια» για την τακτοποίηση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ και έτσι αποφασίστηκε η διακοπή της προμήθειας ρεύματος των υδροληψιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ