Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους

Συλλαλητήρια αύριο σε Καρδίτσα, Αχαΐα και Λέσβο και έπεται συνέχεια

Από παλιότερη κινητοποίηση αγροτών
Από παλιότερη κινητοποίηση αγροτών
Με τα αυριανά συλλαλητήρια σε Καρδίτσα, Αχαΐα και Λέσβο ξεκινούν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα συλλαλητήρια, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, θα γίνουν: Στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Αίγιο, στις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία της Παναιγιάλειας Ενωσης και ακόμα οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στον κόμβο της Βιομηχανικής με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Στη Λέσβο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και στην Αμφισσα, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Επίσης, συλλαλητήρια μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν:

  • Μεθαύριο Πέμπτη 25 Γενάρη, στην Αγιά Λάρισας (11 π.μ., κεντρική πλατεία) και στη Λαμία (11 π.μ., πλατεία Πάρκου).
  • Το Σάββατο, 27 Γενάρη, στον Τύρναβο (11 π.μ., κεντρική πλατεία).
  • Τη Δευτέρα, 29 Γενάρη, στα Τρίκαλα (11 π.μ., κεντρική πλατεία) και στα Φάρσαλα (11 π.μ., διασταύρωση Βασιλί του δρόμου Λάρισας - Φαρσάλων).
  • Την Τετάρτη 31 Γενάρη, στην Ελασσόνα (11 π.μ., κεντρική πλατεία).
  • Στις 5 Φλεβάρη, στη Νέα Χαλκηδόνα, από τους αγρότες της Θεσσαλονίκης.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στα συλλαλητήρια, προβάλλοντας την πρόταση για την ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής οικονομίας που θ' αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτών και θα έχει την ολόπλευρη στήριξη του κράτους.

Με τις νέες κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν:

  • Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται στη μεγάλη μείωση της αγροτικής παραγωγής και στις ζημιές από αντίξοες καιρικές συνθήκες, στις περικοπές των επιδοτήσεων και στην πτώση των εμπορικών τιμών, στη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ και στη νέα άνοδο του κόστους παραγωγής.
  • Επαναφορά των κατώτερων τιμών εγγύησης που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και ενίσχυση των εξαγωγών.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να καλύπτεται το 100% των ζημιών.
  • Αναπροσαρμογή του ποσοστού υπολογισμού επιστροφής του ΦΠΑ και καταβολή ολόκληρων των επιδοτήσεων.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών.
  • Διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων.

Επίσης, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις θα μπουν και αιτήματα τοπικού χαρακτήρα.

Στην Αχαΐα

Στην Αχαΐα οι αγρότες του νομού προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία των αυριανών συλλαλητηρίων τους. Εχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού σε δύο σημεία. Οι αγρότες της περιοχής Αιγίου στις 10.30 π.μ., μπροστά από την Παναιγιάλεια Ενωση και οι της Δυτικής Αχαΐας στις 10.30 το πρωί στον κόμβο της Βιομηχανικής (Σκάγια).

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας σημειώνουν πως συνεχίζουν τον αγώνα «γιατί ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος μας συνεχίζεται και από την κυβέρνηση της ΝΔ» και υπογραμμίζουν: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τραπούμε σε άτακτη φυγή. Θα αγωνιστούμε σε όλα τα μέτωπα για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στα χωριά μας».

Καταλήγοντας, τονίζουν: «Διεκδικούμε την άμεση καταβολή της ενιαίας επιδότησης σε ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους. Να αφήσει η κυβέρνηση τους ελιγμούς και τα κόλπα και να δώσει όλα τα λεφτά της επιδότησης, καθώς και να δώσει λύσεις στα υπόλοιπα προβλήματά μας που απειλούν να μας εξοβελίσουν από τα χωράφια μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ