Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ανταγωνιστικότητα» made in USA

Εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Αμερική για την τόνωση της «ανταγωνιστικότητας» είναι το επόμενο βήμα βιομηχάνων και κυβέρνησης, που σηματοδοτήθηκε με την ομιλία της προέδρου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ D. Wince-Smith την περασμένη Παρασκευή. Θέμα της ομιλίας της ήταν «Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα και την Εθνική Ευημερία στον 21ο αιώνα».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον ΣΕΒ, το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - ΗΠΑ. Μίλησαν μεταξύ άλλων και ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΒ και πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - ΗΠΑ Θ. Λαβίδας. Το στέλεχος του ΣΕΒ αναφέρθηκε βεβαίως στη στρατηγική της Λισαβόνας, αλλά και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στήριξης της «ανταγωνιστικότητας» οι οποίες ακόμη και αν έχουν κάποιες παροδικές συνέπειες, είναι αναγκαίες.

Αποφασίστηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, ο ΣΕΒ, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - ΗΠΑ και άλλοι φορείς, να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, με στόχο τη μεταφορά πολύτιμης εμπειρίας και τεχνογνωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ