Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αδιαλλαξία και συκοφαντική εκστρατεία

Με κάθε μέσο επιχειρεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και να πλήξει τους αγώνες των φοιτητών και εκπαιδευτικών

Με ένταση της αδιαλλαξίας και συνέχιση της συκοφαντικής εκστρατείας επιχειρεί η κυβέρνηση να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τους αγώνες των φοιτητών και των εκπαιδευτικών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Πίσω από τη φαινομενική «αισιοδοξία» ότι τάχα οι κινητοποιήσεις δεν επηρεάζουν τα σχέδιά της και πως τάχα έχει την πλειοψηφία του λαού μαζί της, η κυβέρνηση ανησυχεί για το πάθος και την αντοχή των αγώνων. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί να τους πλήξει με κάθε μέσο. Μετά τους κουκουλοφόρους, τους αγανακτισμένος ΔΑΠίτες, χτες επιστράτευσε και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ενώ επιχειρεί να στρέψει και τους γονείς κατά των φοιτητών, επισείοντας την απειλή της απώλειας της εξεταστικής περιόδου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε χτες την «πυροσβεστική» παρέμβαση των πρυτάνεων για αναβολή μέχρι τον Ιούνη της κατάθεσης του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου, δηλώνοντας ότι «το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή όταν είναι έτοιμο, κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της Βουλής».

Αναμασώντας το γνωστό παραμύθι ότι το μόνο που ενδιαφέρει τάχα την κυβέρνηση είναι «η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου», ο Ευ. Αντώναρος προσπάθησε να φέρει το φοιτητικό κίνημα σε αντιπαράθεση με τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού, την οποία βέβαια εκφράζει «αυθεντικά» η κυβέρνηση της ΝΔ. «Η κυβέρνηση έχει την εντολή από τον ελληνικό λαό, αφότου εξελέγη τον Μάρτιο του 2004, να δώσει λύσεις σε πολλά τρέχοντα θέματα. Και με τη συναίνεση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών θα δώσει αυτές τις λύσεις, οι οποίες θα έχουν και την αποδοχή - είμαι βέβαιος - της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», αποφάνθηκε. Επιπλέον εκφράζει, όπως είπε, τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και θέλουν «τα δημόσια πανεπιστήμια να βελτιωθούν».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει τη συκοφαντική εκστρατεία με στόχο την κατάργηση του ασύλου, καλλιεργώντας την εικόνα των πανεπιστημίων ως χώρους της ανομίας και άσυλο παρανομούντων. «Υπό τη σκέπη του ασύλου μετατρέπονται ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ορμητήρια για τη διάπραξη παράνομων πράξεων», επανέλαβε χτες ο Ευ. Αντώναρος, υποστηρίζοντας ότι «οι ισχύουσες ρυθμίσεις είναι αναποτελεσματικές».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα του ασύλου είναι «ναρκωτικά, βανδαλισμοί, φθορές και κακουργηματικές πράξεις κάθε λογής», ενώ για το νομικό πλαίσιο παρέπεμψε στη γνωστή εγκύκλιο του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Β. Φλωρίδη...

Υπέρ της επίσπευσης της κατάθεσης του νόμου-πλαισίου τάχθηκε ο βουλευτής Αρ. Σπηλιωτόπουλος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή η κοινωνία είναι ώριμη, αυτή τη στιγμή η κοινωνία έχει παρακολουθήσει βιαιοπραγίες, λεηλασίες, καταστροφές, έχει παρακολουθήσει αστυνομικούς να πυρπολούνται στο κέντρο της Αθήνας. Ο κόσμος λέει πια να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση. Αυτό που λέει ο κόσμος, έστω και αν η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη, ας το πάρουμε ως μήνυμα και ας προχωρήσουμε άμεσα για να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προάσπιση του ασύλου μέσα από το δρόμο της πάλης (2010-01-30 00:00:00.0)
Αυταρχική θωράκιση της αντιλαϊκής πολιτικής (2009-04-02 00:00:00.0)
Εφαρμόστε το νόμο (2008-12-23 00:00:00.0)
Διά πυρός και σιδήρου η εφαρμογή του νόμου - πλαισίου (2007-03-15 00:00:00.0)
Εκστρατεία συσκότισης και ψεύδους (2007-02-22 00:00:00.0)
Οφθαλμαπάτη η αστυνομοκρατία (2006-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ